Stand van zaken dd 20 juli - Reisverslag uit Tilburg, Nederland van Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu Pas - WaarBenJij.nu Stand van zaken dd 20 juli - Reisverslag uit Tilburg, Nederland van Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu Pas - WaarBenJij.nu

Stand van zaken dd 20 juli

Door: Tjeerd

Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu

20 Juli 2009 | Nederland, Tilburg

Hallo allemaal,

hier eventjes een update uit de Leharstraat waar de voorbereidingen in volle gang zijn. We hebben inmiddels (gelukkig) al een hoop gedaan en geregeld. We ruimen steeds meer op. Mijn Rover is inmiddels verkocht, de aanbetaling is al binnen. Zaterdag 29 augustus wordt ie opgehaald, dus nog even zorgen dat ie blijft rijden en heel blijft. Toch nog 500 euro "waard"! Misschien is het wel wat om de Shell te tippen dat ze bij ons op de oprit boringen kunnen gaan doen!
Ook het aanhangwagentje verpatst! Lang leve Marktplaats! Nu de werkbank nog en wat ander klein spul. Iemand interesse in een Nooitgedagt meubelmakerswerkbank???
Al met al was het dus een lucratief weekend, inclusief de ZZF-vergoeding die ik ga krijgen voor het werken afgelopen zaterdag.

Net nog even mail gestuurd naar AON, betreffende het verzekeringspakket. AON is een verzekeringsmaatschappij die mede speciaal voor mensen die (tijdelijk) in het buitenland wonen een verzekeringspakket aanbieden. Bij veel andere maatschappijen is dit een probleem. Zij hebben hier dus een speciaal pakket voor. Hurricane-dekking zit hierbij in en onderwater sport is standaard meeverzekerd. Veel collega's hebben bij AON hun verzekeringen lopen, omdat het bij hen gewoon makkelijk is (wel wat duurder). We hoeven in Nederland alleen de verzekeringen mbt het huis aan te houden, de rest wordt allemaal opgezegd. Hiervoor komt morgenavond Jeroen van Financieel Pakhuijs Brabant langs. Dat is trouwens wel makkelijk bij emigratie, alles kan per direct beeindigd worden, terwijl normaal gesproken een opzegtermijn van zo'n 3 maanden geldt. Hetzekfde voor onze Vodafone-contracten, per direct opzegbaar.Terwijl het toch een tweejarig contract is. Mooi dus.

Verder vandaag nog gebeld met gemeente Tilburg, om 08.15 uur, jaja ze zijn er nog: ambtenaren (buiten mij) die op tijd beginnen/aanwezg zijn! Wat een.... die gemeenten. Het ene papiertje in je geboortegemeente, het andere alleen persoonlijk af te halen enz. Huwelijksakte uit Den Haag, daar worden buitenlandse huwelijken ingeschreven. Wat je moet betalen voor zo'n papiertje!! Ben benieuwd wat ze er op SXM überhaupt mee moeten, maar ja het zal wel.
Als het goed is krijg ik alle akten/uittreksels gratis, voor ambtelijke doeleinden. Martin nogmaals dank hiervoor! Moeten we toch ergens voor betalen, wordt er gewoon gedeclareerd middels de DFE 189! We hebben nu eigenlijk alleen nog een bewijs van uitschrijving nodig, dat kunnen we van de pas op 3 september doen, uitschrijven dan.

Voor de rest denk ik dat we alles eigenlijk wel zo'n beetje geregeld hebben. Misschien denken jullie nog aan zaken waar wij niet aan denken, we horen het graag.

We hebben hier in Tilburg trouwens ergens een nieuwe achterbuurman.
Een of andere grote hond die meent de godganze dag te moeten blaffen, zegt Judith, onze grote hondenvriend althans. Ik heb al gezegd: "doe maar een bod, nemen we hem wel mee naar Sxm". Dat schrikt wel af zo'n joekel in de tuin. Bijna alle collega's raden ons trouwens aan een grote hond aan te schaffen. Antillianen schijnen niet zo heel happerig op honden te zijn. Die adviezen maak ik uiteraard, zonder overdrijven kenbaar bij Judith. We zien het nog wel op Sxm. Ik heb Suze trouwens (een beetje) opgestookt, ze zegt nu: "Mama hond kopen Maarten". haha.

Zo dat was het weer eventjes. Voor iedereen die vakantie heeft of krijgt binnenkort, geniet ervan en indien toepasselijk een hele goede reis.

groeten

• 21 Juli 2009 - 19:44

Inge De Brouwer:

Hallo,
    Jullie kennen ons (nog) niet (!) maar wij wonen al een tijdje op het mooie eiland Sint Maarten... Als we jullie ergens mee kunnen helpen of jullie hebben vragen over het wel en wee hier; vraag maar raak...
    succes met de voorbereidingen...
    Groetjes Inge de Brouwer

Inge43@hotmail.com