het verhaal gaat
Door: judith
Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu
21 Juli 2012 | Anguilla, Anguilla
Tjeerd was dus bij Suze vanaf die donderdag en ging maandagochtend 700 uur voor het eerst naar zijn cursus, de eigenlijke aanleiding dat we naar Nl gingen voor 4 weken. Die was trouwens verzet van Apeldoorn (kwartiertje rijden), naar Beneden Leeuwen, uur en meer rijden, paste ook geheel in het plaatje van hoe soepel alles verliep en loopt deze maanden….
Ik was daar om Tjeerd af te lossen, en kreeg rond 8-en te horen dat Suze mee naar huis mocht!
Maar eerst in bad, sjee wat een luxe, het hele ding kon omhoog en laag, en, na ja, noem het maar op. Die hele badkamer was trouwens een en al luxe, van speelgoed tot en met verwarmingslampen, noem het maar op.
De zuster gaf me een briefje voor medicijnen, kon beneden halen bij apotheek. “Laat Suze maar hier spelen eerst, kan misschien wel even duren”, zei ze wijs. Dat bleek.
Suze was niet te vinden. Zei de mevrouw van de apotheek. “Ze zit anders hierboven”, zei deze mevrouw flauwtjes.
We wonen niet meer hier nee, en Suze heeft al helemaal nooit in Apeldoorn e.o medische hulp gehad, en zelfs met de verschillende nummers die we allemaal hebben werd Suze niet gevonden in het systeem. Wat betekende dat ik dus moest betalen, cash. Poeh, ook niet grappig. Nog een wonder dat ik een bankpasje had dat het deed.
Want weet je nog, dat mijn portemonnee net voor vertrek verloren en of gestolen was? Ik heb hier van de week mijn nieuwe bankpas van hier op kunnen halen (anderhalf uur binnen wachten met 3 kindertjes…), pak em beet 8 weken later…nogal lang wachten niet? Die van de, we-moeten-het-van-een-nota-bene-Spanjaard –hebben-bank uit Nederland was hier op SXM aangekomen de zaterdag voor vertrek. Hartstikke snel dus ……maaaaaaaarrrrrrrrr. Dat klopt ook voor geen meter. Ik had gebeld en alles geregeld, die bankpas zou in Beekbergen (dichtst bij zijnde bank) aankomen, anders zou ik em misschien net missen zeg maar. Fout nr 1. Nog tot daar aan toe. Zit er een brief bij dat , wanneer u buiten Europa woont, u het pasje de eerste keer moet gebruiken bij een betaling, bank in NEDERLAND. Nee dat is uiterst handig als je em dan opstuurt naar Sint Maarten….DUH!!!! nou gingen we “toevallig” naar NL. Dus zeg het maar welke van de banken het nou voor elkaar heeft? Werkelijk…
Enfin, bankroet en gelukkig was ik thuis bij oma rond een uur of 1.
De rest van deze week bijna niks gedaan of iemand gezien, proberen beetje kalm aan te doen, niet echt wat we allemaal bedacht hadden (en nog dat k bericht van dat huis), maar t was niet anders.
Nog wel een keertje een paar uurtjes met Jurre naar de stad geweest, we, ze, hadden eea nodig met die kou, en tuurlijk zag Jurre meteen een speelgoedwinkel, fenomeen onbekend hier aan deze kant.
Hij zocht braaf een klein graafmachientje uit van Bob de bouwer, en voor Suze een meisje met een paardje. Jurre zocht een riem voor Suze en dinoboxers voor zichzelf uit bij de heerlijke Hema die ik reuze mis soms…. Hebben we het saampjes even heel fijn gehad in de stad, het kind keek zijn ogen uit. Eerlijk gezegd, ik ook.
21 Juli 2012 - 10:15
Tante Cornelia:
Ik hoop, dat jullie nog wel genoten hebben in Nederland. Wij vonden het in ieder geval fijn jullie weer eens gezien en gesproken te hebben. -
22 Juli 2012 - 22:34
Carol:
Eigenlijk weet ik niets te schrijven, ik weet alles al van 'thuis' bij oma, maar ik vind het wel leuk om een reactie te plaatsen. Bij deze dus. Groeten uit Breda van je broer en zwager en ( trotse) oom, en een dikke knuffel erbij voor jullie alle 5!