geen 1 foto - Reisverslag uit Anguilla, Anguilla van Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu Pas - WaarBenJij.nu geen 1 foto - Reisverslag uit Anguilla, Anguilla van Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu Pas - WaarBenJij.nu

geen 1 foto

Door: Judith

Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu

31 Juli 2010 | Anguilla, Anguilla

HEE LIEVE LIEVE ANGELINE, FIJNE VERJAARDAG DAAR IN HET FRANSE LAND!
FIJNE DAGEN NOG DAAR!! x je zusje

Wij zelf hebben verre van vakantie, tis pezen sjouwen zweten en nog meer van dat soort dingen,maar we zijn al een heel eind!
Gisteren onze eerste nacht hier, nou ja nacht, meer een paar uurtjes, voor we er in lagen was het 2 uur, Jurre én Suze huilen... Suze ging na veel liedjes zingen en geruststellingen uiteindelijk slapen, Jurre niet, helemaal op van alles.... Die is maandag voor het eerst naar school geweest, en donderdag weer. Dus die donderdag ging ik met een tjokvolle auto voor het eerst beide kindjes wegbrengen, bah bah. Dat liep niet helemaal lekker want Jurres klasje was buiten en dat van Suze ook, dus om en om wegbrengen was er niet bij...... Jurre huilen dus, wat ie die maandag niet deed, en Suze was al zo stil als iets omdat dat kind nou al volwassen zorgen heeft, of alles wel goed komt, of mamma geen zere arm heeft (helaas wel, maar mijn mamma nog erger en dat vind ik dan weer vreselijk..)of pappa niet te laat thuis komt, of of of,veel te veel voor zo'n klein meisje.

En toen we die maandsag voor het eerst samen Jurre weg gingen brengen moest ik natuurlijk huilen op het schoolplein... Suze zei tegen me;"niet huilen hoor mamma, Jurre vindt het vast héél fijn op school!"
En nog meer van dat soort lieve dingen, waar ik dan eigenlijk ook weer om moest huilen.

Ik was al een week of wat van alles aan het inpakken tussen de bedrijven door, en uit wassen en strijken van gordijnen en dat soort gein. Tjeerd heeft dagen aanéén elke avond in dit "nieuwe" huis geklust omdat de ballustrade zo laag uitgesneden is, met een balk erboven, dat voor volwassenen wel leuk is, maar voor rondrennende/sjezende/fietsende kinderen wel errug linke soep. Daar mochten we van de eigenaar een balk tussen maken, wel zelf doen. Hij kwam na 1 balk eens kijken en besloot dat Tjeerd het zo netjes deed dat hij het hout en de verf heeft besteld en gehaald en gebracht en betaald, mits Tjeerd de rest ook zo zou doen. Das nou eens samenwerken! geweldig, zo kan het dus ook!

Waar was ik? Oh ja , donderdag met heel hard SUNDAY BLOODY SUNDAY van school naar huis, was mij te stil, even afreageren! Bij het huis, dat dus nu vlak bij school is, de auto uitladen, muur verven in de keuken, want daar zat een in mijn ogen mislukt fantasiewerkje op. Die muur is een grote nis waar een mooi dressoir in stond, helaas moest dat verplaatst, want ik had daar twee rekken naast elkaar bedacht (wat op de millimeter past zeg, joh ook es mazzel) waar Suze en Jurre naast elkaar kunnen zitten tekenen of weet ik veel wat. Dat had ik in Dawn beach ook in de keuken, maar dan maar 1 plank breed, waar ze dus continu met zijn tweeën zaten te kriebelen op de vierkante centimeter.

Daarna dozen sjouwen die we elke keer al mee hadden genomen en hier neer hadden gezet. Ondertussen arriveerden Yvonne en Nadja met een volle auto, en daarna zijn we/ze aan het poestsen geslagen, de hele keuken van top tot teen en de kamers van de kindjes en de twee badkamers daar. Der liepen klusjesmanne, en er waren mannen om horren te plaatsen, dat had al eerder gemoeten ivm aanleg alarm, maar enfin, zag ik dat de ramen nergens gewassen waren, dus hooooooo dat eerst doen.

Kwam Tjeerd weer met een volle (huur) auto, want die heeft een nieuwe gekocht weet je nog, en die was bij de garage om eea goed/totaal te laten maken, nakijken.

"smorgens in DB internet der af, en daarna hier weer aangesloten, ze kwamen van het alarm en in de middag kwam de insectenboer ook nog de boel inspuiten, kortom, druktes alom. Nadja met Tjeerd om 12 uur weer terug, Yvonne bleef en die reed met ons richting huis, wij eerst de kinderen halen uiteraard.

dat was fijn! we zagen er lekker uit en we roken denk ik ook heerlijk, alleen die van ons kwamen naar ons toe, de rest bleef op gepaste afstand, haha.

Thuis de gebruikelijke riedel min een boel, want er stond veel niet meer, ze waren wel een beetje de weg kwijt. Wilde ik koken, zacht plofje, gas op. Niet koken dus. Pizza gehaald. Ze gingen laat en moeizaam naar bed en slapen, kon ook niet anders met al dat gedoe om ze heen..... Wij om 3 uur ofzo...

Vrijdag auto tot nok toe vol met kleren en de kinderen, wegbrengen, ging redelijk, nu met I'M STILL ALIVE van PJAM het laatste stukje. Stefan hielp Tjeerd in Dawn Beach, Yvonne was ook weer hier met volle auto, Dirk Jan en Nadja met lege auto ook hier (koekers!)en allemaal de hele dag gesjouwd. Tjeerd had een vrachtwagen met mannen geregeld en ik ook 1, die hebben beide 3 x op en neer gereden........ En ja Monique, twas warm ja, maar das hier toch altijd?

Ze kwamen mooi om en om, dus dat liep gesmeerd.

Yvonne bleef zelfs zo lang dat we samen de kinderen van school konden halen zonder alles dicht te hoeven doen!
Kwamen we daar, liep Elmo op het schoolplein, helemaal feest natuurlijk. Na veel geknuffel en navragen aan de juffen hoe het was gegaan (Suze was erg stil zei Johanne)(Jurre had het heerlijk gehad volgens Joan) voor het eerst allemaal naar ons nieuwe huis.
Ze waren blijer met het feit dat Yvonne er was dan wat anders haha.

Rong gelopen met ze, hun kamertjes klaar voor gebruik dankzij Nadja en Yvonne. Tjeerd eten wezen halen en gezamelijk gegeten. Toen moest Yvonne ook gaan en waren we voor het eerst met 4tjes hier.

Uiteraard allemaal in de jacuzzi, de kinderen totaal verrukt, in het donker en dan boven, buiten, in zo'n enorm bad!

Hun doodop naar bed, Jurre heeft uiteindelijk bij ons geslapen, ach dat mannetje toch, die heeft veel gemoeten deze week! We zijn zo trots op hem! Na ja, op allebei, ik op alledrie.

Dank je wel Stafan Yvonne Nadja DirkJan voor alle hulp en huggs, gelukkig is het geen vaarwel, maar gek is het wel!

het is nu half 10 (avond), tijd voor weer wat doen, vandaag alleen maar uitgepakt en geruimd, Tjeerd ons "oude" huis schoonmaken en laatste spullen halen en de auto opgehaald.De hiusbaas kwam met kind en vriendin klussen, hurrican shutters systheem aanleggen. Hopelijk morgen klaar.

Ga gauw weer verder , en je hebt groot gelijk Peter,zie je/jullie volgende week!

En het is niet te geloven, maar ik heb geen 1 foto gemaakt, gewoonweg domweg geen tijd voor gehad of genomen, we willen voor Suze en Jurre alles in no time "normaal"hebben.

Wat dat dan ook mag betekenen in dat huishouden van ons haha...

Adres, ONYX ROAD 21, Pelican Key,
SXM.

Plaatjes komen later!x Judith

• 01 Augustus 2010 - 02:16

Baas Des Huizes:

En ik op jou meisje.

• 01 Augustus 2010 - 06:55

Nou Moe,

Ik lees het wel. Weer een hele drukke week achter de rug. Tja het leven van Sintmaarteners gaat niet over rozen. Gelukkig hebben jullie veel hulp. Hopelijk hebben jullie in jullie nieuwe stulpje meer geluk. Aan de huisbaas zal het niet liggen.
    Wij staan hier op het punt van vertrek naar Zuid Frankrijk. Ik lees jullie verhalen wel weer over 3 weken.
    Groetjes uit Reusel(ook aan Peter en Els, als jullie die nog zien!) en tot Halleekes.

• 01 Augustus 2010 - 07:57

Tante Cornelia:

Hoi Judith, Tjeerd, Suze en Jurre.
    Jullie hebben weer een drukke week achter de rug vol met nieuwe indrukken.
    Ik wens jullie, maar dat weten jullie natuurlijk wel, héééél veel geluk en liefde in jullie nieuwe huis, ook namens ome Jack.

• 01 Augustus 2010 - 12:49

Sandra:

He hallo 4tjes,

tjonge jonge, ik verhuis gemiddeld 1x per 10 jaar, dus 2x binnen een jaar daar zou ik niet echt blij van worden. Gelukkig dat jullie hulptroepen hadden, heel veel geluk in jullie nieuwe stulpje!!!
    liefs Sandra, Wouter en Maud

• 01 Augustus 2010 - 22:52

Wen, Sen En Jayd:

Lekker he, die kleine meisjes die met grote meisjes woorden die grote meisjes als kleine meisjes laten volschieten.
    Heerlijk herkenbaar!
    kus!

• 02 Augustus 2010 - 14:28

Monique:

het ergste is weer achter de rug, moet je maar denken. nu lekker genieten van je nieuwe stek, veel geluk in de gezelligste wijk van SXM: Pelican Keys!
    (zooo herkenbaar: gas op, vrijdag gingen we bbq-en: plof, op, toen zondag koken: plof, ook op, zucht)

• 02 Augustus 2010 - 20:02

Maaike:

sjee, wat fijn dat het allemaal zo goed is gegaan! Heel veel plezier in jullie nieuwe woning!
    Ik besefte laatste dat jullie volgende maand alweer een jaar weg zijn ongelofelijk!!
    Op naar een relaxter jaar , over drie jaar willen misschien niet meer terug, zo gesmeerd loopt dan alles! Nee he!!!
    liefs PufMaaike

• 13 Augustus 2010 - 10:46

Joyce:

Hoi Judith.

Eindelijk eens iets / een aantal dingen die wel volgens planning willen verlopen. Ik hoop dat jullie het de komende twee jaar heel fijn zullen hebben in jullie nieuwe huis.
    Wauw, een jacuzzi. Dat past niet bij ons in de achtertuin....
    Goed op iedereen passen, maar vooral op jezelf he meid. Als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet goed voor een ander zorgen!!!
    Veel liefs en een dikke knuffel vanuit de Rubinsteinstraat!

• 17 Augustus 2010 - 01:04

Els:

Zit ik op nog geen 500 meter van jullie af hier bij het zwembad met een laptopje een reaktie te typen!! Ongelooflijk toch?? Gisterenavond ( of is het gisteravond juf Judith?)lekker gegeten bij jullie, en de meiden in de jacuzzi geweest!! Vandaag eindelijk een temperatuur die ik kan hebben. Jeminee, wat kan het hier heet zijn zeg!! Heel m'n (lui) zweet is eruit!! Morgen gaan we naar de plantage en nog een strandje. Nog zat te doen hier.Mensen die deze site lezen: de`fam vd Pas zit echt leuk te wonen zeg! Boven op een berg met een uitzicht van heb ik jouw daar!! Wij hebben het gezien,haha, waar blijven die foto,s nou? Tot van de week! Orne, de groetjes terug van ons.