kat in 't bakkie?
Door: Judith
Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu
30 Juni 2010 | Anguilla, Anguilla
Gefeliciteerd Ferdinand met je afstuderen! Wat een feest bij jullie met 3 winnaars!
Nou het Nederlands elftal nog!
Kat in 't bakkie? I don’t think so, wel Jurre in het oranje bakkie, die heb ik gisteren even meegenomen naar het strand hier beneden. Vind het toch zo mooi daar, geen mensen, geen gebouwen, geen strandtenten, niks, alleen de zee, en in dit geval Jurre. Hij vond het heerlijk zo in de oranje wasmand, de golven zijn hier veel te hoog en te sterk om in te gaan zwemmen. Dat stille strandje zal ik zeker gaan missen straks, ik ga der maar van uit dat er weer wat anders voor in de plaats komt..
De tijd vóór de wed (s) was afgelopen maandag een lange…… eerst alles klaarzetten, zien dat Jurre ging slapen, dan ze aangekleed en opgedirkt weer in de auto krijgen. So far so good, was heel ruim op tijd (ach ja, had ook al vanaf half 6 kunnen beginnen). Onder aan de berg rechtsom, linksaf zag ik in Phb erg veel verkeer.. Kom ik richting Madame Estate, afslag dierentuin; ongeluk gebeurd, 2 auto’s Total-loss. Tot daar aan toe, maar die stonden uiteraard midden op de weg.
Poltie niet te zien dus de chaos was compleet, en het was heet! Na eeuwen wachten en schuifelen waren we dat voorbij, jeeuu, rijden maar.
Niet voor lang. De wijk uit ging net niet meer, wéér file. Deze duurde nog veel en veel langer, en veel en veel verder, tot voorbij de rotonde bij de Grand Marché. Hoezo?
Wel, het Yogesh building stond in brand. Das wel zo handig nu, want ook al worden er al 2 verdiepingen gebruikt, erbovenop moet nog meer en das nog lang niet af. Drie brandweerwagens en 2 politie autos op de weg maakten het vrijwel onmogelijk te passeren en dus deden we over dit stukje van normaal 3/4/5 minuten, 3 kwartier. ’t Werd nog heter. Gelukkig zong Suze ondertussen hup holland hup, laat de leeuw niet in zijn heeeeeeeeeeempie staan, dat scheelde voor de stemming. Jurre zat vooral te zweten. Ik ook, of we op tijd zouden zijn?
De “Hill”over ging redelijk vlotjes, onderaan viel er nog een motorrijder voor mijn neus omver. Die wilde keren, maar dat ging de jonger-voelender-dan-dat-ie-was- patser niet goed af, denk dat zijn Harly iets te sterk voor em was. Zijn papieren dartelden vrolijk over de weg en tegen mijn voorruit en normaal had ik best geholpen maar nu was er iets belangrijkers om voor te gaan. Dus ik zette gewoon de ruiterwissers aan en heb de man maar laten lopen achter alles aan, dat kon ie wel, dus er was niks gebroken of zoiets.
Het stond overal vol en de plek die er nog was, daar lag een enorme plas met water, waarvan je hier nooit weet hoe diep ie is, en hoe zacht de ondergrond, en wat voor een water het überhaupt is (hemel, airco,zee,riool?). Toch maar in het water dan, ik had mijn oranje all-stars aan en die kan je gewoon uitwassen, is dat effe handig. Niet echt, kinderen eruit vissen, commanderen dat ze daar en daar moeten blijven staan, in de drukte tussen auto’s een weg en een plas water. Maar we hebben het weer gered, weer geen Wilhelmus gehoord, bijgelovig als we allen zijn wanneer het om voetbal gaat, moet ik dat vrijdag ook maar gaan missen, is elke keer goed gekomen!
Vond de wedstrijd erg nerveuzerig, het was er niet te harden zo heet, het zweet droop me echt overal vanaf (of waren dat nou de zenuwen?) en de kinderen waren doodop van die anderhalf uur veelal stapvoets rijden in diezelfde warmte. Leek wel of iedereen zenuwachtig was, het was vaak heel stilletjes. Was dat overal zo?
Toch wel weer blij dat we alles gehad hadden, en natuurlijk jippie van de uitslag met twee doodmoeie kinderen weer terug, weer zeiknatte voeten.
Thuis wilden ze natuurlijk niks behalve met water spelen, vooruit dan maar weer, dus dat was weer een modder en kledder gedoe en ze lagen pas laat op bed voor hun slaapie. Maar Suze zei; “dat was wel lekker fris mamma” “Does does” en “psssss pssssssssss” zegt Jurre dan, daar bedoelt ie de tuinslang buiten mee, waar ze tegenwoordig bijna elke dag wel eens onder staan. Het orkaan seizoen in volle gang, dan is het dus nog warmer en drukkender. Wel meer regen, maar afkoelen doet die dan weer niet helaas. Wel de bijna droog aan de lijn hangdende was weer drijfnat maken. Pfffffffffff.
De namen voor de orkanen die wel of niet gaan komen zijn trouwens allang bekend, en wat zag ik daar, jawel, de eerste is Alex (ander) en Julia (kinderen van mijn zus voor wie het niet weet) zit er ook bij. Dat zou wat zijn als ik die twee letterlijk door het huis krijg!
We shall see, we wachten eerst maar weer de volgende wedstrijd af, die naar ik hoop stormachtig zal zijn en de Brazilianen als geknakte houtjes achterlaat! Fingers crossed!
Ps, op onze zoektocht naar een ander huis zijn we onder andere op een andere Gated- community geweest, almond grove, dat ligt naast Cole bay, recht tegenover de landings/startbaan. (zit simpson bay tussen jaja en voor de oplettende lezer, port de plaisance)Wat ik totaal niet verwachtte was daar toch, veel rust, veel groen, mooie huizen en nou ja, kijk zo de foto’s maar. De huizen daar zijn ook nagal prijzig helaas. En we kregen een kaartje van een makelaar van de bewaker aldaar. Die heb ik tot 5 keer toe gemaild en gebeld, maar daar hoor je dan gewoon niks van. Zal hier wel normaal zijn bij de meesten van die beroepsgroep. Zal ze nog te makkelijk gaan.
Gelukkig hebben wij de uitzondering op de regel gevonden, deze belde ons zélf op met de vraag of we nog naar een huis zochten (nadat we haar máánden geleden eens hadden gemaild en het één en ander hadden gevraagd en verteld, waarop ze toen ook prompt reageerde) en zo ja, dat ze misschien wel wat voor ons had gevonden…
Ps, fijn reakties!, tis alleen geen wk strijd hoor, tis alleen maar voor ons!
ps weken later bleek ons aanstaande huis ook op de fotos te staan.... we zeggen nog niet wáár, maar sommigen van jullie (die al meer weten) zullen het misschien al wel zien, althans, het dak dan...
01 Juli 2010 - 05:21
Hey,
Nou ben ik een keertje de 1e.(sorry tante Cornelia)
Hier in Nederland is het erg warm en wordt het de komende dagen supertropisch. Morgen 37 graden en dan de WK-koorts er nog bij, dat gaat zeker goed komen. Brazilie is een eitje en we worden gewoon WERELDKAMPIOEN~!!!
Groetjes uit Reusel en tot de volgende keer.
01 Juli 2010 - 06:53
Carol:
kleine reactie, mooie foto van jurre, temperatuur hier kan zich makkelijk meten met jullie daar. vandaag drukke dag ,want trouwerij van een nichtje van Gerrit, kerkelijk huwelijk in Heldringkerk Hoenderloo, feest in Beekbergen. ze wilden waarschijnlijk mooi weer, nou dat hebben ze. vrijdag werken, maar dat is niet erg want op werk een enorm scherm. verliezen ze is er niets aan de hand want er zijn al veeeel meer (op papier) goede teams naar huis. Groeten en een kus voor jullie van je broer. -
01 Juli 2010 - 07:04
Tante Cornelia:
Ik ben zelf geen liefhebber van voetbal dus daar zal ik niet van zweten, maar van die temperaturen die we hier nu hebben wel. Echt niet mijn weer maar gelukkig is het in Nederland vaker "mijn" weer dan zo warm als nu.
Groetjes! -
02 Juli 2010 - 11:16
Sietske:
Wat een mooie fotos weer! Jurre is echt een lekker manneke! Geef hem maar een dikke kus van mij en Suze natuurlijk ook een!
Liefs