waar waren we ook weer?
Door: Judith
Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu
14 December 2009 | Anguilla, The Valley
Waar waren we ook weer zeg behalve op Sint Maarten uiteraard. Niet echt leuk zo lang op ons laten wachten hè, kan het wel gaan uitleggen maar das geen zak aan om te lezen. Dit misschien ook niet, maar dan hek mien best edoan. Na Jurres verjaardag kwamen de meeste kaarten de dinsdag erna aan, nog iedereen die wat heeft gestuurd, geschreven, gegeven of gebeld, dank je wel! De kaarten werden gretig gelezen door Suze en gretig gegeten door Jurre. Zoals één ieder kan zien krijgt het kind bijna niks te eten hier, dus een paar kaarten gaan der altijd wel in! De week erna is er van alles gebeurd, vooral veel irritante regeldingen, waarvan het verhuisverhaal; de schade aan ons huis, de verkeerd hierheengebrachte spullen, de dingen die we hier missen.. Dat alles is nu allemaal duidelijk en wel, en we zijn het één en ander overeen gekomen met Nedvan en dus kunnen we dat gedoe eindelijk laten rusten. Tis dan uiteindelijk wel netjes afgehandeld, maar wat een tijd en gehannes heeft dat gekost zeg, maar ja, niet meer over leuren dan. Hopelijk kan ik deze week ergens voor Suze der bed, HET bed een matras gaan kopen. (staat dus in Rdam voor wie het niet snapt). HET bed is een houten bed dat mijn vader heeft gemaakt voor de toen piepkleine Alexander. Eigenlijk zo’n beetje het eerste dat ie heeft gemaakt (hij was net van alles van plan) en helaas ook zowat het enige voordat hij ziek werd. Neemt niet weg dat Alexander, zijn eerste kleinzoon, die nu, schijnt, al een vriendinnetje heeft??? de eerste was in een rijtje dat vervolgt werd door zusje Julia, kleinzonen Wijnant en Jasper, en nu dus straks ons Suze meisje. Het bedje is licht geel (door pappa gekozen dus nowayhosé wordt dat overgeverfd) en wanneer de volgende in het bedje ging heeft de vorige slaper zijn of haar naam zelf met zilververf op de zijkant van het bed geschreven.Wat een bezit dus, en wat ben ik blij dat dat bed zelf tenminste mee is gekomen! Suze moet haar bed uit, die klimt overal op/aan /over..Koelkast, kasten, de bank (al tig keer gedonderd maar stoppen ho maar) en eigenlijk alles wat er is, nu ook haar bed. Maar voor wie dat niet weet, het was ooit een ziekenhuisbedje en das makkelijk een kind uit tillen want das lekker hoog, maar er uitvallen zou bijna weer een verblijf in net zo’n bedje betekenen, maar dan met witte lakentjes….. Tijd voor een lager bed dus. Kan ze dan wel uit maar hoe dat dan gaat dat zien we dan wel weer.
De 20e kreeg ik dan eindelijk mijn auto! Als het goed is schrijft Tjeerd daar nu over, het enige dat ik er van kan zeggen is dat sinds ie er is ik er nog niet in heb gereden, ja een dreeteindje voor de vorm. Er moet nog eea aan gebeuren, en dat kan Tjeerd handiger regelen dan ik overdag. Bovendien zat er een Frans kenteken op,..daar kan ik toch niet mee rijden haha.Volgens mij wil ie gewoon liever deze auto en verzint ie telkens weer iets anders waardoor ie em mee ‘moet’nemen. Ggggggg.Ik wacht wel weer geduldig..moet je hier toch leren…….. (is niks, leren na je 35e….)
Dat weekend is Nadja een keer komen bbc-en want DieJan ,volgens Suze, was weer es island hoppen.De volgende dag zou Tjeerd gaan werken, die kwam boven en zag zo wit als een zongebleekt vaatdoekkie en was ook uit te wringen….Helemaal niet goed, maar weer naar bed. Hij heeft de hele dag geslapen en ik heen en weer om te controleren en verse bouillon en fruit en weet ik het wat te brengen .Suze was erg bezorgd, die wilde telkens mee gaan kijken en pappa kusjes geven.De volgende dag ging het wel weer dus ging ie weer op pad, je raadt het al, met mijn auto haha. Nog visite gehad en onze Pasjes gehaald (zie ander verhaal). Nadja Suze Jurre en ik zouden daarna naar de dierentuin, maar tuurlijk was het weer aan het stortregenen…is nog elke keer zo geweest als ik met hun ergens heen wil/ga. Kan wel een local wheather report gaan uitschrijven, daar waar wij zijn gaat het hozen!! In plaats daarvan hebben we maar gepicknicked voor de Grand Marché (voor wie het niet weet, das een grote supermarkt hier waar je dus wel kan pinnen jaja Peter), weer es wat anders.
De 28e zondagse kleren aan op zaterdag en op naar Marigot. Moet je dus niet doen dat van die kleren,lopen we net van de auto bij de markt, pling, rits kapot van mijn jurk. GGG de G de gloeiende. Tuurlijk wanneer je een jurk draagt zonder een bh eronder..Kreeg alleen maar commentaar en geen hulp van manlief, gelukkig worden er daar op de markt veel kletskleren voor toeristen verkocht en een mevrouwtje heeft heel vakkundig mijn jurk achter dichtgespeld. Voor niks. Hoe lief is dat? Heb nog wel gekeken naar een jurkje ofzo maar kon er echt niet 30 euro aan uitgeven. 30 dollar ook niet.(30 gulden had misschiiiiiiiiien nog door de beugel gegaan) Wat er van was van de markt hebben we bekeken, toeristenmarkt en verderop wat groente en fruit en kruiden, wat stalletjes vis en 1 slager. Jawel een slager. Is aan deze kant van het eiland een totaal onbekend iets. Vraag me af waarom dat eigenlijk zo is, moet ik es uitzoeken. Koffie gedronken voor een belachelijk hoog bedrag en naar de haven gewandeld, onderweg info gevraagd over wat en hoe en hoeveel het is om naar St Barths of Anguilla te varen, want die vertrekken (oa) vanaf daar. Besloten dat als we het huis verkopen maar een bootje kopen haha, der lagen er genoeg om van te watertanden, zal peut-être wel een beetje boven ons budget gaan, in euros dollars en in guldens ben ik bang, maar ach, je moet blijven dromen toch?
Auto in en op de kaart gezien dat er een weg moet zijn een beetje door het midden via het hoogste punt van het hele eiland, Pic Paradis. Daarheen dan maar. De weg naar het uitkijkpunt deed me aan Costa Rica denken, zelfde smalle weg, veel mooi groot groen en zowaar ook een mini canopy tour onderweg. (Dat hebben we in CR gedaan, krijg nog het rambam als ik er aan terug denk, met storm en mist weet ik het hoe hoog over ravijnen heen aan een kabeltje….maar mooi as het wel). Het daadwerkelijke uitzichtpunt heb ik alleen gezien, TT bleef met de kindjes in de auto. Viel een beetje tegen, je kon wel mooi richting luchthaven en Philipsburg kijken maar de andere kant op niet. Er staan daar ook zendmasten voor ? weet ik het wat en dus een groot hek om een groot stuk heen, is wel jammer. Even wat fotos en weer verder, op zoek naar de weg verder door, die dan net een stukje boven Oyster pond uit zou moeten komen. Not. We hebben alles afgezocht en elke hobbel en bobbel gevoeld en gezien, maar geen weg. Balen hoor, dan maar weer dezelfde weg naar beneden. Rechtsaf en, op de kaart gezien,bovenlangs weer naar ons huis. Suze vond het wel spannend zo rijden op die zandpaden hoog op de bergen, Jurre heeft de hele weg gekletst dus die vond het vast ook wel ok, of très bien.
In ieder geval konden we weer twee dingen afstrepen van ons, wat-willen –we-allemaal-zien-hier-op-SXM.
Eh, alles?
15 December 2009 - 03:21
Manlief:
door de beugel? Je typte dat je een jurk aanhad, met zonder bh eronder? Huh? -
15 December 2009 - 09:01
Tante Cornelia:
Leuk, dat jullie zo'n bruikbaar aandenken aan je vader hebben.
Het lijkt wel of jullie daar meer meemaken als wij hier. Zitten er bij jullie misschien meer uren in een dag als bij ons?
Hier is het sinds gisteren echt winter. Zelfs overdag vriest het.