unbelievable Thomas..
Door: Judith
Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu
08 November 2010 | Curaçao, Curaçao
3 x met mijn auto naar Frankrijk, daar zit een Nissan dealer en die zouden de boel wel eens nakijken.
Très bien, eerst maar es in de computer alle gegevens inslaan van mij en mijn auto en dan weer terug komen voor de afspraak. Merci. Merci, Jurre en ik Marigot in, ben voor het eerst in het wc geweest aan de haven. Prachtig mooi, très chic è ne pas cheap. Geeft niks, ook weer gezien.
Met Suze de week er op naar Maho gereden, uiterst links van SXM. Daar alvast eea ingeslagen bij een apotheek voor onze vakantie, en daarna twee witte bloezen gekocht, voor Jurre en Pappa dezelfde! Suze wilde koffie drinken bij de ballonnen, tentje waar plafond vol hangt met opblaasbeestjes, alwaar we niet aan de bar mochten zitten vanwege haar leeftijd. Ik ze: “ja wat dan, denk je dat ze 4 wodka lime gaat bestellen, ze opdrinkt en ze betaald met der creditcard??’ hij kon er niet om lachen, was policy, en wees op een bordje. Wat een klets.
Maar nog niet zo erg als pap en mam ooit met Alexander in London, waar ie de pub nog niet eens BINNEN mocht toen ie nog geen twee was ( meer dan 14 jaar geleden dus ja!!!!!)
Daarna naar luchthaven, naar bureau van INsel air om mijn gewonnen ticket te verzilveren. Dat kon dus niet eerder, want niet vroeg open…. KON DAAR NIET MOEST IK IN KANTOOR IN YOGESH BUILDING DOEN< ANDERE KANT VAN HET EILAND. Wel.
Binnenmondse scheldpartijtjes daargelaten, en met de auto daarheen, auto weer parkeren, weg oversteken.
Suze zat braaf en we waren gelijk aan de beurt. De balie was nogal hoog (lijkt hier overal wel, of ben ik nou zooooooooooo klein???) en Suze klopte op een gegeven moment tegen het glas om hallo tegen te zeggen tegen de mevrouw die ze niet kon zien. Werd ze me toch kwaad. Of ik op mijn kind wilde letten en dat dat absoluut niet kon en weet ik het wat. In het Engels. Ze had inmiddels allang mijn NL paspoort gelezen…… Ik zei tegen Suze, letterlijk: "doe maar niet meer kloppen schat, die mevrouw vindt dat niet goed en doet een beetje boos".
Waarop het mens vervolgens in het NEDERLANDS zei: "ja en dat moet je niet zeggen dat ik boos ben want dat is vals en zo leer je haar dat IK de boeman ben, terwijl u op moet letten en zij manieren moet leren!". UHUM????
Ze wilde haar groeten, dat was alles. Ik kookte, heb niks gezegd, 93 dollar tax betaald voor mijn gratis gewonnen ticket en Suze mee naar buiten genomen. En gezegd dat het een onaardige vrouw was.
Suze heeft het er nog over als we er langs rijden: “daar in dat kantoortje mamma, daar zit die niet aardige mevrouw hè????” “ja schat, daar en toen was ze niet aardig nee”.
Eind van week 41 waren de kindjes om beurten verkouden, maar een week later moest mijn auto weggebracht en was ik zelf ook ne pas bien oftewel malade, en de kinderen ook ziek. Voordeel als mam thuis is dan dat alles gewoon doorgaat, ook al ben je zelf hondsberoerd, dus het weekeinde van de 22/23/24 was mm mm. Tjeerd en ik beginnen school als de boosdoener te zien, telkens als ze daar zijn geweest is er wat, en dan met name Suze, verkouden, buikpijn, tralala, we dachten toch eens even te gaan overleggen daarzo. Heb ik ondertussen gedaan, en afgesproken dat Suze wel doucht, maar geen haartjes meer wast, en dat ze slaapt onder een lakentje. Heel het gebouw staat namelijk vol wappers, dat moet ook wel, maar ik kan daar zelf ook slecht tegen, dus ik denk dat dat het probleem is bij Suze meis. We gaan het zien.
Gelukkig konden ze de dinsdag (26e Okt)wel samen naar school, vanaf de maandag was er namelijk een fotograaf op school, waar we ze voor hadden ingeschreven, niet dat ik geen foto’s maak haha, maar leek en lijkt ons leuk, de eerste schoolfoto’s. De 26e gingen ze dus samen naar school, inclusief extra tassen met kleren, de juffen zouden de kindjes omkleden voor de foto’s en hun haartjes doen etc. heb gevraagd of ze S en J ook samen op de foto wilden zetten, wat natuurlijk logistiek een heel gedoe is geweest, want elk klasje werd op een andere dag/tijdstip in the picture genomen, en nou moesten die van ons ook nog zo nodig samen haha. Hun probleem, heb het netjes gevraagd en was NO problem!!! Ze zijn er ook zo lief!
Al deze dagen waaide het als een gek, en door ziek, en gedoe, en werk konden we mijn auto niet halen….
Donderdag de 28e de kindjes naar school gebracht en met tranen over het schoolplein naar Tjeerds auto gelopen: ik zou eind van de dag met het vliegtuig naar Curaçao….. pfffffffffffffffffff.
Thuis uiteraard triljoen dingen te doen, behalve koffer pakken, ik nam de grootste mee, met bijna niks er in, eerlijk niet Angeline en Carol. Alleen het hoognodige, en 4 lege dozen presidente en heineken om te zorgen dat niet alles rammelde daarbinnen. Overal liefdesbriefjes voor mijn 3 neergelegd en geplakt, en geen 1 instructiebriefje hoor, zou niet weten waarom! Wel Suzes prinsessenjurk klaar gehangen, en der nagellak en make up klaargelegd want vrijdag was het Halloween op school en dan moesten ze verkleed komen, maar NIET ENG Henk!
Leanne bracht me om 4 uur naar vliegveld, dank je wel, en ik alweer huilen nabij. 10 over 5 vloog ik, had nog gesprek met dame die alle gevangenissen van alle eilanden moest inspecteren, die had al 14 x gevlogen in 4 dagen. En der zat een zotte tor der beklag te doen over de Kmar, dat ze niks deden en weet ik het wat. Zodoende kwam ik in gesprek met deze dame van oorspronkelijk Saba, die zei: oh nee geen werk verhalen, ik ben moe! Wil naar huis, nu Bonaire.
Vliegen ging ok, geen wiebeltjes, mooie luchten, fototoestel en zijn mogelijkheden bestudeerd.
Opgehaald door andere collega van Tjeerd, Bert, die bracht me ’s zondags vroeg ook weer terug, hoe lief!!!!!
Inchecken Kura Hulanda (belachelijk sjiek hotel nou ja hotel, het is een oude wijk van otra banda, die is opgekocht en totaal is opgeknapt door een Nller. Alle huisjes/en van toen zijn nu gerestaureerd en zijn kamers, lobby ,restaurant, wc, bar, winkel, museum, spa etc geworden, allemaal even netjes en precies en schoon!!! Zijn we met allen geweest in Juni, om te koekeloeren… (zie fotos van toen))
Van alles meegemaakt. Zal wel zeggen dat ik de eerste avond in de bolivar pool ben gesprongen, koud! En niks meer ben gaan eten, ik was te , weet ik het, alleen, denk ik.
De volgende dag de pontjes brug overgelopen en in Punda gewinkeld, twee zakken vol kleren voor hunnie 3 en 3 topjes voor mij…. In Punda broodjes gehaald bij lokaal tentje en in park gegeten samen met een beker vers fruitsap, jammie. Gevraagd hoe ik waar moest komen aan van die eeuwig aanwezige oude mannetjes (ik herkende ze nog van Juni) en die zeiden; oh daar, gaan de busjes, en jij moet die nemen waar RONT op staat. Met een T.
Zo geschiedde, hoefde niet eens te wachten en het kostte 2 gulden 10 om te komen waar ik wilde, bloempot shopping mall, waarachter Zuikertuintje ligt, waar ik pas achter kwam nadat ik vanaf de bloempot eerst langs de weg naar Promenade SM was gelopen. Had eerst bij bloempot koffie op bij delifrance (ja die zit op CUR) want alles zat dicht van 12 tot 3 of nog later. Altijd handig. Dat is hier dus niet dus daar had ik niet op gerekend, balen. (had hier al wel info gehad van Sasha, die woonden daar, nu hier, waarvoor ook nog dank je Sasha!)
Kocht alleen maar dingen voor Suze en Jurre in Nederlands ogende winkeltjes, van Nederlanders en na ja, het voelt helemaal een beetje Nederlands dat Curaçao, en ook weer niet, moeilijk uit te leggen.in elk geval zijn mooie kleertjes voor hun van dezelfde prijs daar als in Nl zeg de mooiere (merk)winkeltjes. Ook bij promenade was veel dicht, of faiiliet, en stel je bij shopping mall geen giga iets voor, ik denk telkens hooguit 20 winkels/tjes op de begaande grond, waarvan veel dus dicht en of leeg stond.
Gaf niks. Ik weer terug gelopen naar Zuikertuintje, het was heet. Das een airco mall, voor het eerst vond ik dat wel lekker, eerst naar de Bruna, stond op verlanglijstje, maar boeken die ik wilde waren er nog niet en zoeken had ik geen zin in, dus jawel, met Barbapappa boeken er uit. 2 tommie middelfinger bloezen voor Tjeerd gehaald, ja –heb- je –hier- ook, -maar -dan –kom- ik -er –nooit-, of- ben- met- minstens- 1- kind –en- da-n werkt -dat -niet –echt-en daar was uitverkoop. So.
Langs de speelgoedwinkel, ze hadden helaas geen garage voor Jurre, wil zo graag zo’n houten etage ding, maar niet gevonden, ook niet in Frankrijk waar ik alweer de 3e keer was afgelopen week.
Wel een filmpje en een spelletje en ik brak mijn nek bijna over een tot over de rand gevuld zwembad, met kadoos,… ze hebben daar een rek staan met manden met de verjaardag? Namen van de kinderen waar het om gaat, dan koop je een kado en dan leggen ze dat daar in. Ik denk dat niemand zo iets dubbel krijgt. Best slim. Alleen Amber kreeg wel ERRUG veel, en dat stond bij de kassa enorm in de weg, en ik had ondertussen al tig tassen uiteraard……. En dorst.
Ok, moven dan, weg oversteken en bij bushalte, of zoiets wat er voor doorgaat, gewacht, busje komt zo busje komt zo busje komt zo busje komt zo, nummer bleef in mijn hoofd.
Instappen was een gedoetje en werd nog leuker nadat er twee stevige tantes bij moesten, oei proppen!!!!
Moest nog Punda door met de hele buit, dus bij pleintje bij kroegje even ploffen en puffen. Wijntje gedronken en besloten what to do next, was 4 uur of zo. Terug weg eerst maar aanvaarden voor er meer alcohol kwam, ja mam, alleen reizend ben ik best wel verstandig. Brug weer over zeul zeul, hotelpark binnen, kwam langs duur restaurant dat zelfs in de lonely planet staat beschreven als top of the bill. Sta ik menu te lezen, kwam er al een aasgier, of ik wilde reserveren. Nee. Ik zie wel.
Op kamer alles neergemikt en gedoucht en opgetut en gebeld uiteraard!!!!! Suze al de hele dag ziek, zo rotiig………… nog brood en blauwe kaas gegeten (had ik mee, lust TT toch nie) en dan maar es zien.
Snel naar de spa, had mijn eerste levens echte afspraak bij de pedicure!!!!! het mens was een verhaal op zich….komt nog……
Happy hour op het pleintje. Ok dan.er was live muziek, een donkere man met saxofoon, en ik ben niet zo saxerig, maar de muziek die hij maakte en hoe hij zong, was echt super!!! Heb er eerlijk zitten genieten, en van de wijn die nou 3 dollar ipv 6 was haha. Er was buffet bij het asia restaurant, bere druk, maar ik had geen van de Pasje bij me dus dat werd em niet. Ben iid naar astrolab gegaan, jeweetwel, van dat bord en die gier….
Was een aardige, zo niet later op de avond íets tè aardige man overigens. En er was een stagaire. Leuk mannetje, kwam zelfs op een gegeven moment de krant brengen, de telegraaf!
Hebgruwelijklekkergegeten. Eendeborst en foie gras, op jammie broodje en met salade, kreeg eerst amuse van zalm en eitjes, echte, en broodjes en 3 soorten home made tapenade…. Daarna een mosterdsoepje, ienie mini maar zo lekker nog nooit gehad, met een bakje met salade en kleine nootjes… Toen bouillabaisse waar van er eerst een bord kwam, heet met schelpdiertjes er op, en daarna een andere ober die de soep erover schonk uit een mooi kannetje. Mmmmmmmmmmmmmm. Vervolgens kreeg ik een spoom met champagne en citroenijs. ……… en ik zat buiten in een tuin met beelden en muziek uit stenen en krekels en onder een prieeltje met bloemen die heerlijk roken… daarna op 3 manieren bereidde st Jacobsschelpen. Gefrituurd vond ik het miste, was me te vettig, maar gekookt was zalig en die 2 die GEROOKT WAREN MET COUS COUS (uitzoeken Engelien, was echt één van de heerlijkste dingen die ik ooit heb gegeten) waren gewoon om van van je stoel te vallen.
Met de wijn en alles plofte ik zowat, en koffie vond ik eeuwig zonde na al die lekkere dingen. Dan maar een wijntje.
De rekening was niets in vergelijking met wat je daar in Nederland voor zou betalen!!!! Het enige dat mistte was Tjeerd……..
Zaterdag 30 okt was niet veel anders, ..pinnen (ik betaal liever dan met creditcard, weet je beter wat je hebt en wat niet) pondjesbrug over, punda door broodje halen sapje, busje nu naar Salina. Lollig gesprek in het busje, alweer een vrouwelijke chauffeur trouwens. En rumours gehoord over orkaan die er aan kwam. Proberen te negeren.Met de badruk op proberen.
Winkels in en uit en best veel lopen en toch terug naar de DA, die daar ook is, en broodje bij weer een delifrance alwaar veel kindertjes waren op springkussen en met kleren en make up ivm halloween, dus de kindjes missen missen………. Pffffffffffffffff.
Bushalte terug vinden was ook ver lopen, en heet, en nog een sapje van zo’n wagentje, vergeten te zeggen zonder suiker, mierrrrrrrrrrrrzoet, na ja.
Punda, aan het water een cocktail genomen en me afgevraagd waarom de pondjesbrug zo ver(helemaal) open ging en bleef. Dat werd later duidelijk, ZEUS kwam er aan en deed zijn naam eer aan, jeeeeeeeeee wat een ding. Iemand gesproken die 10 jr hier had gewoond en sinds 3 maand op Bonaire was, en personeelszaken deed van de gevangenissen (alweer,gggggg)van de eilanden..
Met tegenzin, (want ik ben alleen en verstandig mam dus naar huis niet nog een cocktail en in donker alleen terug!!!) opstaan en zeuuuuuuuuul terug over de brug, was een oude auto happening, nog even geneusd en van iemand gehoord over orkaan die er echt aan kwam…….shit. weg roesje.
Es even navragen……….. ja hoor, kwam hierheen, maar pas morgenochtend…….ja leuk dan vlieg ik terug…….
Van ellende maar meteen aan de happy Hour, wel 2 haha, en daar ook gegeten, het astrolab zat dicht ivm feestje, shit!!!!!!! Zat wel onder de muggen, want ik was niet naar mijn kamer geweest en had nog een kort rokje aan en dito topje, ze kwamen me wel een spuitbus “off” brengen, maar dat helpt geen mieter
.……… weer heerlijk gegeten, en geklept en bruidje gezien die drukker was met bellen dan met der verse kersje.. (blijken er veel daar te komen voor de reportage zeg maar).
In zwembad, bad en bed en niet geslapen………. Bert kwam me om 8 uur halen, eerst maar koffie samen en daarna naar vliegveld... maar zien hoe en wat...
Ben tig keer naar de plee geweest en het weer werd net zo zeikerig. En erger. En erger.
We moesten wachten op andere connectievlucht.
Uur later op pad, gruwel wiebel de wabbel hobbel de bobbel en hups en zwap links en rechts………. Niks nie iets eten en drinken, alles moest zitten heel de tijd. Wat een ramp. Thomas was toen een orkaan, en die was afgebogen van Curaçao recht naar boven, op SXM af. Precies daar waar ik heen moest.
Ze zijn helemaal eromheen gevlogen, maar dat kan niet echt, want zo’n gebied is weet ik het hoe groot, en dit vliegtuigje weet ik het hoe klein, en weinig kerosine, en vliegt niet zo hoog, en de randen van een orkaan gebied hebben veel windstoten en heeeeeeeeel veel regen. Ik heb 3 dagen spierpijn gehad, van de spanning. ……….
Later bleek dat in Salina en meer plaatsen waar ik gister nog was geweest minstens 1 meter water stond… en helaas waren er ook twee doden te betreuren door alle noodweer.
Na de paspoortcontrole ging ik richting trap om mijn koffer te halen die ik met hangen en wurgen en er boven op stáán zelfs,dicht had gekregen een paar uur eerder, maar wat een eeuwigheid geleden leek na deze vlucht.. (ook nog zeggen, I hope you enjoyed your flight with us………… sure.) en wie kwamen daar aangerend???
Mijn lieve kleine schatten, heb zo gejankt van blijdschap!!!!!!! Ze mochten van een collega hierheen (daar waar je koffer op de band aankomt) komen, wat lief!!!! Wat was ik blij. Wat voelde ik me zalig met hun armpjes om me heen, daar kan geen diner, land, drankje what ever tegen op, nooit en te never nie!!!!!
09 November 2010 - 07:01
Tante Cornelia:
Weer van alles meegemaakt Judith. Had Tjeerd het thuis met de kinderen ook overleefd? Ze hebben jou natuurlijk ook heel erg gemist. -
10 November 2010 - 07:36
Els:
wan schon gepedicuurde voetjes!
De rest vd foto's zijn ook mooi. -
10 November 2010 - 18:43
Marc Oomen:
Ja judith dat is een leuke plek op het terras daar zat ik 3 weken geleden ook regelmatig.
Curacau is een mooi eiland en de zuikertuin is wel open tussen de middag de speelgoed winkel en bruna hebben sinds een paar weken ook een niewe winkel op Aruba.
de groeten daar allemaal. -
10 November 2010 - 20:23
Maaike:
He stoere mams, wat knap dat je zo alleen op stap bent geweest en zo zie je maat weer, waar je bent maakt uit, thuis is waar de van de pasjes zijn! Geniet ze samen!! dikke kus Puf maaike, veel te lang geleden, sorriee!! -
10 November 2010 - 20:26
Maaike:
excuses voor de taalfouten, moet dus zijn, zo zie je maar weer, maakt niet uit waar je bent, thuis is waar de van de pasjes zijn! Maar dat had jij vast door, liefs van een dom blondje -
11 November 2010 - 12:20
Els:
Zusje van Thomas waait hier even binnen.
Genaamd Carmen,alleen de temeratuur is 25 graden lager dan bij jullie.