Suze meisje.
Door: Judith
Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu
03 November 2009 | Anguilla, Anguilla
“Graag willen wij u met Suze, geboren 06-09-2007 uitnodigen voor een bezoek aan het consultatiebureau voor het consult bij de leeftijd van ongeveer 2 jaar op
Donderdag 26 november 2009 om 14:30 uur lokatie Franz Lisztstraat 8, Tilburg. “
Ik denk dat dat niet gaat lukken, heb ook geen tickets ingesloten zien zitten. Dat snap ik nou niet he,heb ik alles netjes doorgegeven, ben ik met Suze al geweest in augustus, sturen ze het wel door naar het juiste adres maar met welk doel? Wazig. Zoals zoveel bij Thebe. Zal ik wel weer een mailtje krijgen van iemand die zich aangesproken voelt (Maaike haha,oh, ik bedoel Maaike van de pufclub hoor), maar hoe vaak daar niet iemand zit te slapen dat is echt niet te filmen. Of ze denken dat we dan misschien in Nl zijn, kon, maar dan nog heb ik deze afspraak al gehad.
Wat me wel tot het volgende brengt, ik ga hier toch ook nog maar eens bellen naar het White yellow cross want ik wil eigenlijk wel weten wat die twee van ons wegen en meten, zag een grote lange Maud dus nou wil ik ook opscheppen Sandra!
Bovendien is dit een mooie aanleiding om es een verhaaltje over Suze te schrijven, dat is gewoon een maf ding die soms zo stout is maar meestal vreselijk lief, zeker voor Jurre.
Goed dat we hier geen (retro ) behang hebben anders zou het regelmatig een grote bobbel vertonen, hoewel het de laatste weken heel goed gaat. Ze zal ook wel gemerkt hebben dat Tjeerd en ik niet helemaal in ons element waren (zijn?), prompt is tante troela dat dat ook niet, hoera voor het grote spiegel-effect! Maar niks te klagen, wij zijn heel trots op hun allebei, maar zeker op Suze want die weet zoveel. Vandaag begon ze over meneer Ad, (zie een van de eerste verhaaltjes) dat die een kalfje had en een hond en paarties (paardjes) en kippen en dat een kuiken op pappas hand had gepoept!Ze wilde hier ook naar beestjes kijken zei ze tegen mij, om precies te zijn zei ze: “Wel jammer mamma niet beestjes meneer Ad,pappa beestjes zoeken hier. Wel fijn hoor mamma hier Maarten. Maar wel jammer.” Ach toch. Maar wat een verhalen, zal wel normaal zijn maar ik sta er telkens weer van te kijken hoeveel ze zegt en weet. Om je slap te lachen soms ook. Ik schrijf regelmatig iets op….
Vorige week gingen we pappa ophalen van het werk, stapt Tjeerd in zegt ze;”hallo pappa, lange dag geweest he pappa???”Nou ja! Wij dubbel.
Ze verteld iedereen dat pappa :”werkt bij politie, police (polieeeeeeeees), politieauto tatuuuutatuuu, pappa boeven vangen!”In a nutshell toch?.
Ze zegt als Jurre wakker is; “kom mamma, Jurre wakker, Jurre halen, Jurrie heeft vieze broek aan,kom schoonmaken.”Zegt ze tegen Jurre; “niet huilen Jurre, och kom maar, kom maar schattie, mamma doet schone broek aan,och stil maar stil maar………”
Regelmatig pakt ze een handtas en gaat ze werken, als ik vraag waar dan, bij pappa natuurlijk, komt de hele politieriedel weer voorbij, komt ze mij en Jurre een kus geven en dan loopt ze heel parmantig naar buiten onder vele dagdag- dagdags. Wat ze dan gaat doen weet ik niet maar na een poosje komt ze weer terug en dan roept ze heel hard; “ben ik weer, Suze (ge) mist?, Suze mist? Ja hoor Suze heel erg gemist schat haha! En dan kijkt ze zo gelukkig!
Als ze iets niet mag of niet krijgt doet ze quasi nonchalant en zegt ze: “nou, dan niet”, en gaat ze verder met iets anders (dat ook niet mag hhaaha).
Het drinken van iets anders dan melkie is niet zo simpel.( En dat was melk vinden ook al niet, de gewone melk zit in grote plastic flessen en is heel erg duur, das nog tot daar aan toe, maar zo vaak heb ik geen auto dus zijn die flessen snel op en dan? Houdbare melk hebben we ook al veel merken geprobeerd, zelfs friese vlag, vind ze niet lekker. Dus toen aan de oplosmelk, net als voor babies,maar dan voor volwassenen,ook al vele blikken gehad maar die we nu hebben gaat het beste!). Ze proeft alles en na even komt ze het netjes bij me terug brengen en dan zegt ze; ‘nee hoef ik niet mamma, Suze vindt niet lekker”. Vaak zegt ze er dan ook nog ‘sorry’ achteraan…… We hebben al heel wat poeders en flessen en pakken en aanmaaksels geprobeerd, maar ze vindt ze allemaal ‘niet lekker’ . Kan der geen ongelijk geven, want ik heb dat ook, mij (ons) allemaal veel te zoet of te weet ik het wat, en minder van iets aanmaken dat werkt ook niet, smaakt ook voor geen meter. Jurre drinkt alles by the way, kleine zuipschuit.
Ondertussen heeft Suze wanneer we thuis zijn (en das heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel ) bijna nooit meer een luier aan, en dat gaat heel goed, leve de Barbapapa’s! Ze krijgt als het de hele dag goed gaat een Barbapapa van ons, die had ik via marktplaats in Nl gekocht, soort matroesjka’s. De laatste week maar 1x ergens anders (op der kamer naast barbapapa himself, zegt ze tegen mij;” sorry mamma”, en tegen barbapapa:” sorry papapapa”) dan op wc of potje geplast, en 1x in der broek gepoept, ze zei wel;” mamma wceeeeee”, maar het was te laat! Ach de wasmachine is het apparaat dat het samen met de strijkbout tot nu toe feilloos doet, dus hup. Je moet dan overigens niet bedenken te gaan douchen want het water komt er dan nog langzamer uit dan pindakaas uit de pot die in de koelkast stond. Je kan ook niet douchen wanneer je net een wc hebt doorgespoeld, en als de vaatwasser aanstaat kan je beter ook niet gaan.Of het is gewoon afgesloten, of zoals Suze dan zegt:"het water is op mamma,oh jammer". Kortom, wij douchen nooit.
03 November 2009 - 21:15
Renske:
Ooh wat wordt Suze groot zeg! Wat een geheugen en wat een wijsheden. Van wie zou ze dat hebben...? -
04 November 2009 - 02:11
Linda Ros:
Hoi Tjeerd en Judith,
Als 3 nieuwelingen op SXm is het altijd leuk om andermans verhalen te lezen. Mijn dochter is vriendinnetjes met de dochter van Ab en Sascha. Als ik jullie ergens mee kan helpen dan hoor ik het wel. Heel veel plezier en geniet ervan -
04 November 2009 - 20:30
Maaike:
Gevonden!!
en mail naar Thebe is verzonden!!
groetjes doeiiii
xxxxxxxxx pufvriendin maaike -
09 November 2009 - 10:47
Mike:
Hebben ze voor Tjeerd eigenlijk wel drinken? Of is het van dat vieze Amerikaanse bier?