Hoe-Lang is een chinees. - Reisverslag uit Anguilla, Anguilla van Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu Pas - WaarBenJij.nu Hoe-Lang is een chinees. - Reisverslag uit Anguilla, Anguilla van Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu Pas - WaarBenJij.nu

Hoe-Lang is een chinees.

Door: Judith

Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu

20 September 2009 | Anguilla, Anguilla

De kleinere "supermarkten' worden allemaal gerund door chinezen,lekker vol, lekker geen gangpaden om te lopen ,zeker niet met buggy, laat staan met onze fietskar. Dus Tjeerd is deze week continu aan de beurt geweest boodschappen te doen wanneer ie van of naar een afspraak ging, ik ben meestal met kindjes op appartement geweest, of in ons huis.Want waar waren we, dinsdag pas, poeh tis morgen alweer maandag....Effe het boekje erbij pakken , we've got a little black box (book) voor het geval dat.... Ik zou dinsdag alleen naar ons huis, zo is dat ook gegaan. ik dacht; ben zelf de weg al kwijt met al die dozen, als ik dat nou nog allemaal aan tt uit moet gaan leggen wonen we hier over 3 jaar nog niet fatsoenlijk..Maar eerst om 8 uur allemaal in de auto, een witte ? (bijna alle huurautos zijn hier wit)(of zwart, tis maar hoe je het bekijkt)naar de GasCompany. Twas allang weer heet dus Suze wilde eruit, daar even rondgekenen. Wat moet je je nou voorstellen? Nou een bedrijf je achter een hek, allemaal zand en stenen en tig gasflessen her en daar waar verschillende mensen er 1 uitvissen...Een trapje en een soort van balietje achter glas, daar moet je dan opgeven wie je bent , waar je gaat wonen, en wat je wilt, en last but not least, de borg betalen. Zouden vandaag nog komen afleveren, ik was benieuwd...
Bij ons huis zit er aan de buiten muur van de keuken een soort van kast waar je de gasfles kwijt kunt en kunt aansluiten. uiteraard hebben wij plek voor 2 en dat dus ook geregeld, stel je voor dat je zonder zit? Die flessen zijn manshoog en loodzwaar en voor 10 dolar per keer extra komen ze die brengen. Strak plan leek ons. Om 9.15 waren we bij ons huis.Sacha (vrouw van een collega) was er al (de bewaker bij de gate zei, sorry, I let in a friend I hope thats ok?..NOOIT meer doen, nee geintje Sacha!Hardstikke fijn, die heeft mee lopen uitpakken. Onze sponsor kwam ook nog, maar ik wist niet wat ie moest doen aangezien ik zelf ook niet wist wat waar te laten..Tjeerd en de kindjes waren weer naar het appartement, lekker zwemmen ofzo. Ik had hier 2 verhuizers die van alles in elkaar zetten,ons bed, waaraan ik een eeuwigheid heb besteed om die godvergeten steunen in het midden te vinden. (zaten in een doos clothes...lekker hoor). Mijn ezel duurde ook eeuwen terwijl de beschrijving erbij geplakt zat (zelf gedaan, geen pools idee), en de rest ging wel vlot, bedje Jurre (dank je wel Bert, staat en slaapt super!) Boxen,en wat nog meer. Ons bed om laten zetten,wanneer we nu wakker worden kijken we op de atlantische oceaan en st Barths. Hoe grappig is dat Joyce, Suze heeft het vaak over Bart en we zien St Barths, schijnt heel duur te zijn, maar we gaan toch es kijken!Om een uur of 12 ging sacha, Samantha van school halen. Ik ben toen Suzes kamer gaan schoonmaken, twas allemaal hondeharen (heb ik weer) van die zwarte poedels, heb ze zelf nog gezien in juni, nou goed, die haren hingen tot en met de fan (wapperding).
En zweten! Ben al niet zo van de kou, kan er goed tegen, maar je zweet je hier echt te pletter wanneer je lichamelijk werk doet, zwart of wit overigens. Om half 3 kwam de wasmachine aan, de bbc en 2 transformatoren, een van 2000 watt en 1 van 3000. Ik had eerder op de dag al geprobeert koffie te zetten maar bleek dat het een transfor,ator was van 500 watt, never nooit genoeg dus, weet ik dat. Nou due wel haha, waar zouden we zijn zonder koffie. Wat ook zo mal is, de eerste doos de ik uitpakte was bevatte oa het koffiezetapparaat, het duurde echter tot bijna de laatste doos voor ik daar ook de pot bij had! Langleveoosteuropalogica. Om 15.00 offie met de verhuizers, met 2000 watt trafoding ging het dus wel! Rond 1600 gingen ze en iets later kwamen de 2 gasflessen,typisch dat dat wat wij zelf hebbeb geregeld allemaal vlotjes verloopt, en dat wat via de makelaar moet gaan 1 groot drama is.....hierover later meer.Net wat later kwam Tjeerd met de kindjes, alles gauw bekijken en weer gaan, 1700u file...Hadden we kunnen weten. Half 6 app, daar even eea gehaald om te koken (DUUUUUUUUUUUUUUUR), spaghetti bolognese, je kan bijna beter uit eten, maar ja das met die mannen geen optie zo in deze tijden.Lekker eten, Tjeerd om 19.30 weer naar ons huis, ikke weer dezelfde riedel, huilen, moe, douchen, huilen, jama aan, fles geven, slapen...Dat gaat tenminste goed met Suze, das fijn, die slaapt alleen in een kamer in een enorm 2 persoonsbed, heel hoog dus ze klimt er niet uit.... Jurre slaapt in een bedje in haar badkamer haha. heel klein maar wel koel!Ik schrijven, wassen opruimen dweilen afwasmachine in en uitpakken, boel klarzetten voor morgen en voila, 22.45 tjeerd weer terug....We wilden naar bed maar hebben nog heel lang zitten beppen over wat waar moet en hoe en wanneer we wat moeten regelen en wie en nou ja, teveel om op te noemen. Duurde iig tot 2.00u, kan je je iets bedenken1 Wat een dag!!!!!!!!