Almost Sintmaartenaren
Door: Tjeerd
Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu
04 November 2009 | Anguilla, Anguilla
Zo gezegd zo gedaan, wij allemaal onze zondagse kleren aan en op naar Philipsburg. We waren er om 08.20 uur ofzo. We hadden al vernomen dat het er aardig druk kon zijn, collega’s met afspraak mogen de achter- of zijingang gebruiken. Mooi zo, kwamen we aan de andere kant van de balie uit. En het was inderdaad druk, ik denk een stuk of 15 a 20 wachtenden voor ons. Een vriendelijke vrouw hielp ons, maar verzocht ons toch om aan de “slechte” kant plaats te nemen, waarschijnlijk doordat het wat te druk/gezellig werd mede door de aanwezigheid van Suze en Jurre. We konden plaatsnemen bij loket #5. Paspoorten en soort van “aanvraagformulier” afgeven, evenals de 10 Nafl zegels. Deze zegels moeten op alle originele “belangrijke” stukken hier. Afhankelijk van het belang, een zegel van 5 Nafl of 10 Nafl. Wij zijn dus echt wel belangrijk! Na enkele ogenblikken werd Judith al verzocht om een handtekening te zetten. Kort daarna moest ik de overige papieren tekenen en dat was het. En nu? We konden naar de Census om een ID-kaart te gaan halen. Oké, dat was snel. Om 08.45 uur stonden we weer buiten. Wij naar de Census, nog steeds, als het goed is tot 12 november as, in het oude gebouw voor degene die dat gebouw kennen. Weer allemaal uit de auto en binnengekomen gelijk rechtsomkeert. Een rij van hier tot Kerkzicht. Niet normaal. Ik zei tegen Judith dat ik eerst wel even zou bellen of het mogelijk zou zijn een afspraak te maken.
Judith en de kindjes hadden mij vervolgens bij mijn werk afgezet, zij gingen de stad in, ikke werken. “Dag papa, papa boeven vangen”, klonk het (uiteraard) weer, haha. Ja we doen ons best schat. Op het werk gelijk gebeld over hoe en wat mbt het inschrijven. Eerst moest ik een formulier ophalen, konden we thuis invullen en de huiseigenaresse in ons geval, moet ook tekenen dat ze ons toestemming geeft in haar huis te wonen. Een kopie van haar ID is ook verplicht. Oké. Dezelfde dag het formulier opgehaald, maar gelijk een aantal meer voor collega’s. Nu moeten we onze de uitschrijvingsformulieren, de geboorteakten en een kopie van onze paspoorten meenemen. Iedereen moet erbij aanwezig zijn. Afspraak gemaakt voor as vrijdag om 14.00 uur, eigenlijk een lastige tijd ivm de siësta maar ja kon alleen maar tussen 2 en 3. Morgen krijg ik het formulier van de huisbazin terug met een kopie van haar ID en dan overmorgen naar de Census. Het duurt ongeveer 10 minuten, zeggen ze. Dus gelijk een ID-kaart ophalen was er niet bij, wellicht dat we allemaal na vrijdag nog een keer terug moeten, maar als het dan geregeld is valt het nog niet tegen.
As vrijdag, Janny alvast van harte, officieel Sintmaartenaren??? Dan kunnen we in ieder geval volgende week woensdag, 11 november, Dirk-Jan alvast van harte, Sint Maarten’s Day met een gerust hart (mee)vieren. Oja Gerrit jij uiteraard ook (alvast) gefeliciteerd! De rest die ik vergeet die jarig is geweest of binnenkort jarig is, Ornétoch (7e?) allemaal van harte en sorry als we iemand vergeten zijn. “Cut the cake and celebrate” oftewel: “vat n kuukske n moakt r wa van”
05 November 2009 - 13:46
Hey Sintmaartenaren,
Leuk te lezen tussen al die verslagen van jullie hectische tafferelen, dat je mijn verjaardag (nog) niet vergeten bent. Je bent de 1e, dat siert je, zo vanaf de andere kant van de aardbol, dat je er nog aan denkt!!
Jullie raken al aardig ingeburgerd, merk ik wel. Nog effe en dan maak je je nergens meer druk over.....hahahahaha!Loop je de 11e ook mee met de run rondom het eiland. Opgave bij Trisport (Airport Road, Simpson Bay). Start vanaf 7 uur, moet je gezien hebben. Nadien groot feest met bbq on the beach als slot. Trouwens overal feest die dag.
Hopelijk gaat alles nog steeds goed. Groetjes van ons alle 4 uit Reusel. We houden jullie in de gaten!
Allemaal de groetjes en tot mails.