Auto deel 2 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu Pas - WaarBenJij.nu Auto deel 2 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu Pas - WaarBenJij.nu

Auto deel 2

Door: Tjeerd

Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu

24 September 2009 | Nederland, Amsterdam

Allereerst wil ik ook via deze weg mijn zus(je) van harte feliciteren met haar maar liefst 30e verjaardag, welkom bij de club haha. Hier op SXM ben je nog niet jarig (!?!)Een hele fijne gezellige dag van ons allemaal gewenst.
Daar ben ik weer ben een vervolg op mijn autoverhaal. De foto’s zijn inmiddels geplaatst bij vorige verslag. Daar gaan we weer: nadat hij betaald was, moest ie natuurlijk nog op naam gezet worden, verzekerd worden enz. Bij de koop of verkoop van een auto heb je een Bill of sale nodig, waarop simpelweg staat wie de auto aan wie verkoopt en voor hoeveel. Dit zou Arthur voor zijn rekening nemen.
Ik had met Arthur afgesproken dat ik maandag (Mennekesdag oftewel 21 september) alles zou regelen. Ik had van verschillende mensen gehoord dat ik echt zo snel mogelijk de verzekering moest regelen, want kon je niet aantonen dat een auto verzekerd is wordt ie zo opgeladen…. Sommige collega’s hebben hier ervaring mee. Om dat te voorkomen ben ik op vrijdag de verzekering gaan regelen. Voordat ik een verzekering af kon sluiten had ik een Inspectioncard nodig mert de gegevens van de auto en mijn naam erop. Een soort van kentekenbewijs deel 2 (volgens mij). Dit moet je regelen bij het APK-station. Hier had ik al veel over gehoord. Een APK-keuring steld hier echt niets voor en volgens mij hebben ze van steekproeven ook nooit gehoord. Maar goed ik hoefde alleen maar mijn Inspectioncard te laten aan-van-de-pas-sen. Natuurlijk was ik niet de enige, zodat ik eventjes moest wachten, een kwartiertje, dat is hier echt kort!!! Thuis bleek mijn naam op de kaart niet te kloppen, jammer dan. Ik was omgedoopt tot JTEERD van de Pas, ook leuk. Voor een up-to-date Inspectioncard moest ik geloof ik 10usd betalen. Zo, die had ik, op naar de Insurance.
Dit heb ik bij Nagico geregeld. Deze zijn gevestigd in verschillende kantoortjes op het eiland. Ik kwam ert natuurlijk tijdens de lunchpauze aan (13.45 uur), die is namelijk van 12 tot 14. Dus nog even wachten. Een WA verzekering voor een heel jaar, 5 inzittenden en Judith als bestuurder ook meeverzekerd kost, hou je vast zo’n 136 usd! Omgerekend zo’n 93 euro. Ik stond bij Nagico om ongeveer 15.00 uur weer buiten. Met het verzekeringsbewijs moest ik naar de Census, een soort van gemeente waar je oa de wegenbelasting moet betalen. Daar krijg je dan met je verzekeringsbewijs en een Inspectioncard kentekenplaten. Ik reed er nog langs om te kijken of het er druk was. Er stonden een stuk of 5 man/vrouw te wachten, daar had ik geen zin in, zou ik maandag wel doen.
Maandag met z’n allen boodschappen weesten doen in de Cost-U-less, nou niet echt maar ja… Vervolgens nog even naar de Census om de kentekenplaten te regelen. Er stond een rij, maar was toch aangesloten. Judith bleef met de kindjes in de auto, die sliepen. De belasting, tot en met februari 2010 was 84 usd. Ook niet veel dus. En nieuwe platen: P-6847. Dit ging uitermate snel, ze lagen namelijk al klaar, huh? Op met platen naar huis. Ik moest eigenlijk weer langs Inspection , maar dat zouden we niet meer redden met de kindjes.
Later die dag alleen terug gegaan en er was bij de Inspection niemand. Behalve dezelfde vrouw als vrijdag dan. Ze herkende me nog en vroeg waarom ik vrijdag niet meer terug was geweest. Geen tijd. Z|e zei dat ze nog had gebeld naar Census om te zeggen dat ik eraan kwam. Vandaar dus dat de platen al klaar lagen, das nog eens service!!! Haar hiervoor hartelijk bedankt. Ik stond met 5 minuten weer buiten, met mijn goede naam op de Inspectioncard.
Nu nog eventjes langs Arthus om ziojn platen door de brievenbus te gooien, dit had ik met hem afgesproken. Ik geloof dat ik om 16.00 uur weer thuis was. Zo de auto helemaal geregeld. Althans voor eventjes, het grootste gedeelte moet volgend jaar weer herhaal worden, dan inclusief “APK-keuring”. Daar ga ik Judith mooi naartoe sturen, zijn ze gevoelig voor! Haha.