Vissen
Door: Tjeerd
Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu
14 December 2009 | Anguilla, The Quarter
Aangekomen op SXM de eerste weken veel en veel te druk met van alles en nog wat. Wel tijdens rondrijden mooie visstekken gezocht. Uiteindelijk op 28 november jl voor de eerste x weggeweest, naar de kust “naast ons” bij Tamarind Hill. Ongeveer 10 min met de auto. Stukje lopen naar rotsen voor een bouwterrein, waarvan de bouw naar het schijnt al een jaar of 2 stil ligt. Vanaf de kant zou ik ze gaan vangen. Gelukkig was de zee aardig kalm die dag. Na wat uitproberen eindelijk beet. De kleine op de foto. Die kan mooi als aas dienen. Kort daarop weer beet, de grotere. Is een hele kunst en ervaring om op die manier te vissen. Het is telkens wachten op de 7e grote golf, die je dan van top tot teen van een frisse zoutwater douche voorziet. Zonnetje erbij, heerlijk. Week later weer geweest, wel beet gehad (een hele grote), niets gevangen. Deze x was de zee op z’n zachtst gezegd was onrustiger na een 1,5 uur hield ik het voor gezien. Ijskoud had ik het. Regelmatig kon ik me nog maar net op de been houden en dat had deze keer niets met het nuttigen van alcoholische versnaperingen te maken. De zon scheen maar nauwelijks en helemaal doorweekt. Mijn vingers tintelden. Hopelijk gaat Judith snel een keer mee. Dat was eigenlijk al de bedoeling, maar is er door omstandigheden niet van gekomen. De kindjes meenemen is daar niet echt geen optie, levensgevaarlijk.
De vis smaakte volgens Judith, Suze en Jurre heerlijk. Suze helemaal trots dat haar papa bluppies gevangen had. “Kijk mama, papa bluppie gevangen”. Volgens de locals heten de vissen “parahoo” hoe je het schrijft en of ze naar die naam luisteren. Wie weet wat dit voor vissen zijn? Reactie nummer 15 met het goede antwoord dingt mee naar…….haha.
Zo wij zijn goed bezig geweest dacht ik zo, nu jullie!
15 December 2009 - 08:57
Tante Cornelia:
Ik heb geen idee hoe ze heten maar als ze goed smaken doet dat er ook niet toe.
15 December 2009 - 12:01
Marieke:
...het zijn in ieder geval *dooie* vissen :-)
Heb hier de fervente vissers op kantoor om raad gevraagd, maar d'r zat geen zinnig antwoord bij, dus ik hoop dat er iemand is die het wel weet te vertellen en/of dat jullie het later alsnog verklappen ?! -
16 December 2009 - 02:12
Bruintje:
Hey Tjeerd Visser (haha) nooit geweten dat jij kon vissen, je kunt je tijd aar ergens mee verdrijven alles beter dan werken vriend -
16 December 2009 - 08:04
Mike:
Jammer dat je geen Edgar Zeegers hebt daar om mee te vissen :-) -
19 December 2009 - 15:45
Leike:
Beetje Robinson Crusoe uit zitten hangen daar op SMX?!
Maar dat van die 7e golf is echt frapant. Iets dergelijks heb je ook met landen op het schip.