Echt waar, Jurre alweer 2 jaar!
Door: Judith
Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu
23 November 2010 | Anguilla, Anguilla
En ook wel reden voor een beetje brokjes in de keel, want het arme mannetje heeft nog nooit 1 familielid anders dan wij 3,op zijn verjaardagen gehad…. En dan komt er toch een beetje gemis aan alles en iedereen boven water, althans, bij mij dan.
Bovendien moest ik die dag natuurlijk extra denken aan alles wat we met hem al hebben meegemaakt, hoe verwonderd ik was toen ik hem voor het eerst vasthield; zo’n grote jongen, met brede schouders en zwart haar! Hij leek zo heel erg op….. zichzelf, niks op Suze. Zo blij dat ie thuis was geboren, in ons huis dat toen ongeveer af was..
De verliefdheid op Suzes gezichtje, toen die nog in pyama aankwam met pappa, die haar in alle vroegte al opgehaald had bij Joyce (waar ze amper een uur vóór de bevalling gauw door werd opgehaald!). “Dat is de baaaaaaaaaaaaaby, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah”.
Hoe een nare weken volgden, met ons mannetje als een steeds kleiner vogeltje in het Radbout. Hoe de dokter ons kwam vertellen de operatie niet goed (genoeg) te hebben gedaan… hoe die daar mee zat ook… Hoe lief ze daar voor ons allen waren, dat Suze bij tante Angeline (moest en mocht) gaan logeren. Het Ronald mac Donald huis, de schatten van mensen daar… Dat we ‘s nachts voor onze kamerdeur een pak met kadootjes voor Sinterklaas vonden, voor Jurre Suze én ons. Dat Suze terug kwam, en dat we bij Jurre waren geweest en door een enorme sneeuwbui terug naar Ronald Mac Donald liepen, Suze met muts en sjaal en wanten en kleren, allemaal nieuw van mijn zus gehad…
Ach ja.
Zo kan ik blijven schrijven
Van veel wat daarna komt hebben jullie bijna alles kunnen volgen.
En Jurre zelf is ondertussen een kleine beer, hij weegt bijna 15 kilo en is nu 93 cm lang, nog effe en dan haalt ie zijn zus in. (die is nou 16 nog wat kilo en 103 cm lang!)
Ik was met Jurre naar de speelgoedwinkel geweest, en nadat ie de hele winkel door was gegaan met een tractor in zijn handen, moest ik nog even voor Suze der pop kleertjes zoeken. Jurre zag daar een pop, moooeeeest em hebben en ik moest hem uitpakken in de winkel. Ok, dan krijg je dat voor je verjaardag schat! Hij is sinds die dag met hem, ja hem, heeft nog geen naam, maar wel een piehmul, bezig, kroeshaartjes kammen, fles geven, eetuh, knuffelen, mee in kar en op de auto, alles…..
Van zijn verjaarsvisite kwam weinig inderdaad bij ons thuis, gelukkig waren Stefan en Yvonne er, en Jurre vond het allemaal allang goed. Hij keek zijn ogen uit naar de versierde porch en lonnuh, en heeft een hele week kadootjes uitgepakt. Dank je wel iedereen die wat heeft gestuurd! Vandaag(23 nov) kregen we ook kaarten van oma, o &o, en ome jack en tante Cornelia!
Bij de tijd dat de taartjes kwamen, met kaarsjes van oma, was Jurre al zoooooooooo moe van alle indrukken, maar na een chocopep ging ie toch gewoon verder, achter Stefan aanrennen met de ballonnen, en Suze daar weer achteraan! …
.Ze hebben allebei lekker gedut, en in de middag toch maar es in de jacuzzi, hoewel het water koud was. Ja koud ja, het is nog steeds geen normaal weer. Na veel bibberen warm douchen (ging nog net want dat wordt verwarmd door zonne-energie, en echt, het is al weken amper warm het water….) warmere kleren aan en steengrillen en gourmetten. gewoon buiten natuurlijk. Dat was jammie, weer es wat anders dan die eeuwige barbecue hahahhaha.
In de krant stond ie natuurlijk ook, dat hadden we daags daarvoor samen geregeld, moet je voor naar kantoor om cash te betalen…
Nogmaals, dank je wel iedereen die aan Jurre heeft gedacht!
(en favoriet zijn zijn ”sausen”, dinosaurussen, en dat wist ie nog niet toen ie ’s morgens zijn dino shirt aanwees als zijnde zijn: “aan, daag, díé aan daag”. Shirt dat ie aan wilde vandaag.)( ze zijn al sinds de 13e onafscheidelijk, mee eten in bad en in bed, haaaaaammmmmmmmmm hammmmm. En zijn pop kust en knuffelt ie ook nog steeds hoor!
24 November 2010 - 07:27
Nou manneke,
Alsnog Van Harte Proficiat met (alweer) je 2e verjaardag op SXM. Ik zie dat je ondertussen al een hele grote jongen aan het worden bent. Geniet maar van de zonnige verjaardagen daar, want over enkele jaartjes zul je voortaan binnen zitten, met het natte koude herfstweer hier in NL.
Doe Suze en pappa en mama de groetjes vanuit Reusel en tot de volgende keer, maar weer
Enne maak pappa voortaan maar extra vroeg wakker :P
Orry -
24 November 2010 - 08:11
Tante Cornelia:
Wat een lekker jongetje is het toch. Ik vind dat hij een goede keus heeft gemaakt voor zijn verjaardagscadeau. Het is echt een mooie, lieve pop en hij kan niet vroeg beginnen met zorgen. De vrouw, die hem ooit treft als vader voor haar kinderen boft maar.
De kaart is trouwens wel heel lang onderweg geweest volgens mij. -
24 November 2010 - 09:06
Miranda (pufclub):
Dag lieve Jurre,
wat ben je al groot zeg. En je zus Suze ook, al een supergrote meid!
Ik ben het helemaal eens met tante Cornelia dat je een heel mooie baby hebt uitgekozen, en dat het geweldig is dat je zo goed voor hem zorgt!
Heel veel knuffels uit het koude Nederland.
Miranda, Henk en Lisa -
24 November 2010 - 12:40
Edith:
Gefeliciteerd kleine jongen met je tweede verjaardag!! Liefs aan je papa en mama en Suze xxx
Lex, Edith en Isis xxx -
24 November 2010 - 17:40
Elma:
Ohhh het wordt inderdaad al een hele grote jongen! nog van harte gefeliciteerd..
liefs x -
24 November 2010 - 18:04
Ammy En Henny:
Gefeliciteerd met de 2 jarige Jurre -
25 November 2010 - 10:28
Khalid:
Jurre, van harte gefeliciteerd jongen.
Geniet ervan, voor je het weet ben je net zo groot als Tjeerd en groei je een beerd, als je niet scheert!
28 November 2010 - 20:09
Luc:
Af en toe lees ik de reisverslagen en vaak kwam het er niet van te reageren, maar nu vond ik het echt tijd worden. Natuurlijk van harte gefeliciteerd met die kleine Tjeerd. Toen ik klikte op de eerste foto (met pop) herkende ik toch wel veel van Tjeerd in. Ook van jou hoor Judith. Hopelijk hebben jullie een leuke verjaardag gehad en gaan er zeker nog een paar volgen. Tenminste nog 590 dagen te gaan. In ieder geval de groeten uit Tilburg (vlakbij Riel).
Luc -
01 December 2010 - 11:18
Siets:
Gelukkig dat de zakjes niet plakten! Wat is Jurre toch een lekker manneke!
Dikke kus ook van Nina