Koffie en bier vertier
Door: Judith
Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu
15 Juni 2010 | Anguilla, Anguilla
In bed bij ons, ze bleef hoesten, ze wilde nog wat water, ik weer naar beneden, ook nog druppels gehaald. Na een klein uurtje hoesten en draaien en doen, rechtop zitten en “Ik moet spugen mamma”.
Doe maar kind, in der eigen lakentje…. Ach toch, zo sneu is dat, ze zat met der handjes zo van viesvies, en een snoetje dat hetzelfde zei…. Toen ze klaar was bleek ons eigen bed, inclusief onderdekmatrasje, natgespuugd. Der af dus. Suze wilde douchen zei ze.
Dus Suze onder de douche, Tjeerd bed verschonen, ik ondertussen met de spuugzooi naar beneden, buiten en naar het washok, wasmachine aan, weer terug, Suze afdrogen aankleden, nog een flesje, wilde ze toch, en bleef ook zitten.
Liggen we allemaal net, die andre 2 sliepen gelukkig, Jurre huilen.
Die krijgt weer kiezen, weer naar beneden, fles maken, naar buiten, Jurres kamer, die de fles, boeren en slapen.
Toen was het half 4.
Een uur later stond Tjeerd weer op omdat ie eerder ging werken ivm de eerste voetbal wedstrijd van oranje. Suze weer wakker. Die mee naar beneden, dat hield ze maar even vol dus om 5 uur zat ik daar ook al weer. Spullen inpakken en wachten op Jurre, die om 6.15 wakker gemaakt zodat we op en top in oranje en met een oranje tas vol extra spullen, zonnebrand, eten drinken ( en geen portemonnee, goed zo Judith) en luierbulllen om 6.45 in de auto zaten richting Cole bay.
Zit ik uiteraard achter een KRAANWAGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bijna vanaf beneden onze berg, tot voorbij de Ace. “Hier is de Ace mamma, vindt Suze zo’n leuke winkel!” Jurre zat de méme’s te roepen die we niet hebben gezien..
Kon der eindelijk voorbij, gauw even Tjeerd bellen waar ik ook weer moet zijn en waar de auto te laten. Bellen mag hier gewoon in de auto hoor, no problem.
Heb het volkslied en de aftrap gemist, misschien maar goed ook, anders was mijn mascara toen al doorgelopen, kan ik helemaal niet tegen dat volkslied met het voetbal, in Nl al niet, en hier is dat denk ik nog erger.
We waren dus bij Martys, een Nller die hier een friettent heeft met dezelfde naam. Hij had buiten van steigers twee tribunes gebouwd, er stonden tig tv’s en er was een groot scherm. En een soort van plastic overdekking, ja ook tegen de regen, dat deed het ook nog even, maar voornamelijk tegen de zon. Je kon voor 25 dollar een vaste goeie plek voor het hele WK regelen. Dat hebben we dus niet gedaan. Eerst maar es zien hoe het was.
Er waren veel collega´s van Tjeerd, dat was wel leuk even bekenden zien, maar voor de rest was de sfeer nou niet om over naar huis te schrijven. Wat ik nou wel doe. Hee dat klopt niet helemaal
Het eigen doelpunt heb ik niet gezien, Suze is bijna zindelijk, en die moest PLASSEN MAMMA. Jaha. Kan nu moeilijk zeggen pies maar in je luier schat…En alle vrouwen kennen het, wanneer je ergens bent met meerdere dames dan moet je altijd een eeuwigheid wachten voordat je aan de beurt bent. Dan nog luier uit, wc schoonmaken, plassen, etc, zelf nog, luier weer aan, zweet zweet en dan weer terug.
Jurre besloot niet te poepen gelukkig, die had het druk om bij allerlei dames op schoot te zitten en te lachen en te hoppen en Huppen. Kan hup zeggen, goed hè. Ze liepen beiden vaak heen en weer van mij naar pappa en terug, die tent ligt naast de doorgaande weg, dus oppassen dat ze niet wegpiepen, oppassen met de hete koffie, want er waren er velen die nog moesten werken erna. Oppassen voor de steigerpijpen, hadden scherpe randen en weet ik het wat,oppassen voor wiebeltafeltjes vol met emmers bier, (jaja, velen hoefden ook níet meer te gaan werken)oppassen voor spijkers die uit palen staken en enenenenenenenenenen, nou heb best een paar passes gezien dus, haha.
Er was geen Hollandse kletsmuziek in de rust, helaas, maar we konden elkaar wel beter verstaan dan in de Lemans, haha. Zo zie je maar weer. Het echte doelpunt had ik door plaspauze twee bijna gemist. Maar je had de gezichten van Suze en Jurre moeten zien toen alles sprong om te juichen enzo. Prachtig, helemaal vol verwondering en spanning en opwinding. Wat dat betreft was het wel geslaagd dan weer, zij vonden het geweldig.
Tjeerd was vlot weer werken, ik nog even koffie en de auto in geholpen door Nad, onderweg gaven ze het op die twee, ronkend naar huis, ineens een regenbui en de auto maakte een zwieper. Ben me rot geschrokken en zwetend de andere kant om terug gereden, was blij dat ik thuis was. Nog geen half 11 en al zoveel achter de rug………poh, hoe zal het zaterdag gaan………..
15 Juni 2010 - 18:59
Tante Cornelia:
Weer een veelbewogen dag (en nacht) geweest!
Mooie nieuwe lay-out! -
15 Juni 2010 - 21:29
Miranda (pufclub):
sta ik alweer na tante Cornelia.. ik ben inmiddels wel benieuwd wie dat is! De trouwste fan!
Ik heb de wedstrijd in de aula van de universiteit van Tilburg gekeken. Lachen hoor. Stond er voor dat je geen eten en drinken mee mocht nemen (snap ik, het zijn sjieke, stoffen stoelen) en geen wapens! :-)) Zouden ze die vuvuzela´s bedoelen? Die maken ten slotte je oren al na 5 minuten kapot! Echte wapens dus.. Iedereen zat heel rustig te kijken, wel in het oranje, de meesten dan, ik was in het hardroze, dus dat vloekte lekker! Pas toen de eerste keer een bal in de buurt van een doel kwam, ging er een ooeee door de zaal. Ok, het leefde dus wel! Ik zat met een andere vrouw lekker de wedstrijd van commentaar te voorzien, dus dat was wel gezellig, vooral voor de omliggende mannen zeg maar. Wij hadden er namelijk ook echt (!) verstand van, toch? ;-)
Lisa had lekker op school gekeken, en met haar nieuwe vlagcape om gewapperd. Heb ik daarna maar voor het raam gehangen, we hebben verder niet zo´n oranje straat!
Ben wel blij dat ik wat relaxter kon kijken dan jij, zeg. Volgende keer toch maar thuis kijken?
En weer leuk om je gezien te hebben, ook al liep je telkens vast. Kwam vast ook door dat stomme (excuse me) WK!
Lisa was heel blij met de mooie omdraaipop. Dat zal ik haar zelf ook nog wel even laten zeggen!
Trusten,
Miranda -
18 Juni 2010 - 21:07
Maaike:
Ziet er gezellig uit, zou er bijna ook zin in krijgen om te kijken!
Wij hebben morgen straatfeest, willen dan met z'n allen buiten kijken, alleen is hier regen voorspeld! liefs pufMaaike
ps mijntje vind het superleuk om voetbal te kijken en te voetballen, erg grappig, heeft ze toch nog iets van Hugo...... -
24 Juni 2010 - 09:28
Judith:
Wat leuk! Het WK in Sint Maarten!
We gaan er vanavond ook weer helemaal voor zitten. Jullie ook (vanmiddag dan)?
Groetjes, Judith N.
X