Mennekesdag 2009 : hoofdstuk AUTO - Reisverslag uit Anguilla, Anguilla van Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu Pas - WaarBenJij.nu Mennekesdag 2009 : hoofdstuk AUTO - Reisverslag uit Anguilla, Anguilla van Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu Pas - WaarBenJij.nu

Mennekesdag 2009 : hoofdstuk AUTO

Door: Tjeerd

Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu

21 September 2009 | Anguilla, Anguilla

Allereerst wil ik de Rielenaren een hele prettige kermis 2009 toewensen. In het bijzonder een gezellige maandag, Mennekesdag, zorg dat jullie niets tekort komen en drink er 1 (of meer) op mij, haha. De echte Rielse mannen zullen dit bericht waarschijnlijk later of te laat lezen en misschien wel met een stevige kater, ik hoop dat jullie het naar je zin hebben gehad. Over een paar jaar ben ik er weer bij.

Nu de orde van de dag hier op SXM:
eindelijk kan ik dan typen dat we een auto hebben gekocht! Ik zal bij het begin beginnen.

Via ArthusCarrental hadden we onze auto gehuurd, in juni/juli ook al. De Kmar doet ook zaken met hem. Zodoende bij hem uitgekomen. Ik had hem toen al aangegeven dat we hier zouden komen wonen en dat we dan een goede auto nodig zouden hebben.

Sinds onze aankomst op 8 september flink rondgekeken en -gereden om een zuto te zoeken. Er staan er hier zoveel zomaar langs de weg te koop. Vaak stoppen, tel nr's noteren of gelijk weer doorgereden.

Op maandag had ik Arthur aan de tel op mijn Chipie (00599) 5537790 hij had een Nissan Pathfinder uit '95 die hij voor 5000 usd wilde verkopen. Naar zoiets was ik wel op zoek. Judith was die dag alleen in ons huis, met de verhuizers enz natuurlijk.Ik had met Arthur geregeld dat ik 's middags mijn huurauto om kon wisselen tegen de Pathfinder, dan kon ik er gelijk een heel stuk, of een tijdje in rijden. Dus met de Pathfinder naar ons huis, Green Star Shell Road 17 te Dawn BEach Estate. Ik merkte en zag al gelijk dat er nogal veelk aan de auto mankeerde, maar Arthur beloofde me voor de sleuteloverdracht dat alles gemaakt zou worden, jaja. Hij zwabberde alle kanten op... Suze vond het wel leuk: "Papa auto mooi, auto kopen". Ik hadf haar voorin gezet, zodat ik haar in de gaten kon houden, Jurre slaapt over het algemeen in de auto. Hier kijken ze niet zo nauw, ander werelddeel al zijn die hier ook veel, zie eerder verslag, met betrekking tot kinderstoeltjes of -zitjes enz. In principe gaat ze altijd netjes achterin in haar eigen stoel.

Ik had de auto thuis aangekomen zo geparkeerd dat Judith hem niet gelijk zag. Even rondgekeken, drinken hadden we niet bij waarna we snel richting het hotel gingen. Ik zei tegen Jusdith dat is de auto en wees naar het zwarte gevaarte voor de voordeur. "Dat meen je niet, daar ga ik niet in rijden" leek haar eerste, achteraf terrechte reactie te zijn geweest.Er lag en ligt een V6 motor in dus power genoeg oim ons de berg op te trekken, masar een veilig gevoel hadden we er allebei niet in. Deze viel dus echt af.
's Avonds tegen Arthus gezegd, die hem weer om kwam ruilen tegen de huurauto, by thw way een Hyundai, type weet ik niet meer. Hij zou gemaakt worden en blablabla. Nee, dat wordt hem niet!!! Hij had ook nog een Nissan X-trail en een Mitsubishi Nativa. Mijn eerste voorkeur ging uit naar de Nativa, maar met zijn 6000 usd wel wat boven mijn budget. Na wat gepraat te hebben bleek dat hij de Mitsubishi Nativa, bouwjaar 1999, wel als uiterste prijs voor 5000 usd wilde verkopen. Nog te duur. Good night Arthur.

De dag erop een afspraak gemaakt met ene Nederlandse Martin die zijn rode, verkleurde, Mits Nativa 4x4 '99, te koop aanbood. Hij vroeg er 2500 usd voor, waarbij ik wel moet zeggen dat er wat werk aanzat, radiateur lek, stabilisatorbout stuk, banden slecht en nog wat kleine zaken. Als dat nou eens voor weinig gefixt zou kunnen worden? Die kleur boeit me niet zoveel. Afspraak gemaakt voor woensdag 13.30 uur bij rotonde bij ziekenhuis op Nederlnadse kant.

Diezelfde dag had Arthur me nog gebeld en gezegd dat hij als uiterste prijs 5000 usd wilde hebben.

Ik zou met de auto (we hebben het weer over de rode Mitsubishi) naar een garage, onder de boom, rijden en dan gelijk laten kijken wat de reparaties me zouden gaan kosten. Nou die garaga was me wat.... kon je eigenlijk zo niet eens noemen, maar ze schijnen er goed werk af te leveren. Het werkt hier trouwens veelal zo: laten kijken wat er mis is, zelf spullen halen en de kapotte spullen krijg je mee terug. Goede zaak lijkt me zo. De radiateur zou ongeveer 300 usd gaan kosten en de rest ook zo'n beetje, behalve de banden. De motor leek de monteur Miguel heel goed.
Oké dan....
Ikke gelijk, nadat ik weer bij mijn huurauto was afgezet, bellen naar Arthur. Arthur die rode Mits, vraagprijs 2500 usd + 500 usd onkosten, voor 3000 is ie helemaal goed. Arthur heeft een zwarte die veel en veel mooier is da die verkleurde rode, maar dat is geen 4x4. Wat doe je aan je prijs (op dat moment nog steeds 5000 usd)? Toen was het een poosje stil, tot er uiteindelijk de wedervraag kwam: "wat wil jij maximaal geven?"."'Kijk er is dus zeker nog ruimte genoeg. Ik nog een verhaaltje opgehangen dat die rode een stuk goedkoper was en 4x4 enz, maar dat ik die van hem mooier vond en nog steeds vind waarschijnlijk, en dat ik als maximale prijs 3500 usd wilde betalen anders zou ik de rode kopen. "Okay deal!" klonk het aan de andere kant van de lijn waarna ik even stil viel. Onze familienaam weer hoog gehouden. De Pingelaars!!!"We hebben het wel over dollars hè en niet over euro's was mijn volgende vraag, waarna hoorde dat we het inderdaad over dollars hadden!En ikke dus blij. Belde gelijk naar Judith op dat ik een auto had gekocht. Welke dan vroeg ze, nou die zwarte waar we van de week in gereden hadden, bleek ze alweer vergeten te zijn.

Ik maakte met Arthur de afspraak dat ik hem donderdag zou bellen over hoe laat betalen enz. Dat bleek uiteindelijk om 13.30 uur te zijn. Ik was er natuurlijk te vroeg, wat me gelijk de mogelijkheid bood om een router te kopen om te zorgen dat we draadloos kunnen internetten. Tevens skypetel gekocht en babyfoon, althans soort van. Oja en ik had ook nog de gevulde gastank voor de BBQ opgehaald. Deze had ik mooi in de klinderstoel van Suze vastgesnoerd, mooie plek voor zo'n kleine tank.

13.30 uur was Arthur bij zijn kantoortje. Ik was er rond 14.15 uur weer weg, met auto en wel. Ik kon een gedeelte van de prijs met euro's betalen, die hadden we nog in overvloed, nu er mooi vanaf en zoals Arthus zei: "Money is money". Hij blij ik blij. Hij legde ook nog een bijna nieuwe reserveband incl. welg in de redelijk ruime kofferbak en had en knipperlicht laten vervangen à 70 usd. Netjes dus. Alleen rechterremlicht was defect. Nou dat maak ik zelf wel.

Ikke met de auto een rondje rijden, kon nog niet naar huis want ik moest om 15.00 uur in Philipsburg zijn om ons allemaal in te laten schrijven, de eerste stap om een verblijfsvergunning te krijgen. Daar had ik op dat moment eigenlijk niet meer zoveel zin in, maar ja. 14.55 uur mocht ik naar binnen en om 15.45 uur stapte ik weer naar buiten uit het oude, vieze ramvolle kantoortje. Je waant je in de jaren '50 ofzo al heb ik die zelf natuurlijk niet zo bewust meegemaakt. Heel aardige vrouw had me geholpen.

Op naar huis!!! Suze stond met onder de carport al op te wachten en begrotte me enthousiast met: "Papa nieuwe auto kopen, MOOIIIIIIIIIII!". Rest van de family erbij natuurlijk. Judith vond hem gelukkig heel erg mooi, maar wel groot. Ja schat, je weet wat ze zeggen over mannen met grote auto's. Wat later zijn we naar huis gereden, ik reed natuurlijk. Judith en ik alle knopjes proberen, net kleine kindjes haha. Wat een luxe in die wagen en alles werkt! Hij rijdt heel goed en de motor is lekker sterk, alleen geen 4x4. Kan niet alles hebben hè voor dat geld. Ik zaql er morgen wat foto's van bij zetten.

Nu ga ik slapen, mijn ogen vallen zowat dicht, Judith ligt er al eventjes in. Het is hier nu 01.05 uur. Dus Mennekesdag begint over 3 uur!!! Dat houd ik niet meer vol. Ach....ik drink er nog 1 op de porch. Voor deze ene keer stap ik van mijn geloof en pak een Heineken iun plaats van een lekkere Carib: het is immers maar 1x Mennekesdag 2009! Proost.

• 21 September 2009 - 07:44

Mike:

Ik zal hier ook een paar pinten pakken op Mennekesdag. Ik houd het echter bij Schofferhofer, dat is beter dan dat aftandse Heineken!

• 21 September 2009 - 11:35

Mike Verhoeven:

Maotje, op jouw verzoek heb ik mijn website maar weer eens bijgewerkt met een verhaaltje. Ik kan inmiddels putten uit zo'n anderhalf jaar zonder verhaal op mijn website, dus dit verhaal is wel aardig. Als je het adres niet meer hebt, het is www.mikedownunder.waarbenjij.nu
    Het gaat jullie goed!

• 23 September 2009 - 19:56

Frank:

He van de pasjes
    mennekes was weer vanouds kaai gezellig ook zonder jullie het trouwens wel een gave bak die kar van jullie hopelijk komen jullie nu tot rust in jullie hutje
    by the way komen de smsjes die wij sturen wel aan want we kregen met mennekesdag geen reactie van jullie.
    hou vol om deze site bij te hopuden zodat we wel goed op de hoogte blijven van jullie.
    Knuffel aan de kids en voor jullie natuurlijk ook.
    gegroet en tot lezens horens whatever