gisteren en vorige week donderdag
Door: Judith
Blijf op de hoogte en volg Tjeerd, Judith, Suze en Jurre en Tjeu
22 Oktober 2009 | Nederland, Amsterdam
Waar waren we gebleven, oh ja, vorige week donderdag gingen we om 7.15 pappa wegbrengen, Suze weet al waar dat is en wat ie doet; dáár mamma, de police, politieauto tatutatu, pappa boeven vangen! Zoiets ja. In ieder geval nu al Engels en Nederlands door elkaar !Allemaal eruit en wij met de mutsy door Phillipsburg. Had al geleerd van de vorige keer dat ik beter op de weg kan blijven lopen, de stoep is best vaak te smal, en eraf is vaak een enorm hoge stap, zit Suze klem op der stepje haha.
Of er zit iemand op die dan drinken en of iets te eten verkoopt, waar ik wel dankbaar gebruik van heb gemaakt, of er staat gewoon een palmboom middenin. Over palmbomen gesproken, die waren ze op de boulevard 1 aan het omzagen, het leek me nogal gevaarlijk hoe dat ging maar het liep goed af, voor de boom iets minder.We hebben eerst weer de duifjes gevoerd, dezelfde Indische man kwam Suze weer een half stokbrood brengen om te voeren, ze gooide wat, at wat, gooide wat, raapte het weer op en at dat dan weer,…ook lekker. Jurre bekijkt alles goed, zo gauw we die los kunnen laten lopen weet ie al hoe alles moet denk ik ja, klopt tante Cornelia! En toen kwam ie weer….we waren weer es weg, hoooooooooooooooooooooozen! Pf gadver, nog even geschuild, een meneer hielp ons een afdak onder. Weer droger, naar backstreet gelopen. De frontstreet heb je dus ook, dat is vanaf de zee gezien de eerste straat die daaraan parallel loopt.Daaraan zitten de meeste juweliers, juweliers en juweliers en electronica/camera zaken ,dure kledingmerken en zonnebrillen winkels en drank natuurlijk. Je hebt veel dwarsstraatjes, echt piep soms, heten er ook verschillende …-steeg, en dan heb je backstreet, je weet wel van de Boys. Daar zitten van allerlei winkeltjes en velen verkopen van alles en nog wat, eerlijk gezegd vind ik dat veel leuker, maar dat snapt iedereen die mij kent zo al wel. We zijn onderweg nog gestopt om naar de slakken te kijken, enorme huisjes (huizen klinkt wel errug groot) en voor slakken wonderlijk snel aan het voortbewegen, die komen ineens tevoorschijn bij veel regen, bij ons in de tuin ook al geconstateerd.Suze vindt elk beestje super dus wij op de knieen, verschillende vrouwen moesten er erg om lachen… Toch maar een winkel in, ging weer hozen,daar verkochten ze krijtjes, rokken, batterijen chips wattenstaafjes droogbloemen haloween maskers schoenen nagellak borden luiers en stuiterballen en alles wat daar tusseninzit, en dan waren we nog niet eens boven geweest. HEERlijk zo’n winkel, op elke centimeter is wat te zien!
Helaas voor ons werd het niet lichter en na wel 90 cent te hebben betaald voor (raad eens wat?) zijn we terug naar de auto gegaan. Drijf en drijfnat, alweer allebei huilend in de auto,maar weer omrijden dan.. Maar toch hadden we het fijn gehad zei Suze thuis. En dat vond ik ook.
22 Oktober 2009 - 06:52
Mike:
Hoe cool zijn die palbomen!? Als ik hier een huis koop, ga ik zeker een palmboom in de tuin planten (als die er nog niet staat). Hebben jullie daar palmbomen in de tuin?
Hallee